Κορωνοϊός CDC: Η μείωση των εμβολιασμών ρουτίνας των παιδιών μπορεί να προκαλέσει αύξηση των παιδικών ασθενειών


Κορωνοϊός CDC: Η μείωση των εμβολιασμών ρουτίνας κατά την παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσει αύξηση της προληπτικής ασθένειας, προειδοποιεί το CDC. Το CDC είπε ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση εμβολιασμού όλων των παιδικών ασθενειών. Μια έντονη μείωση εμβολιασμών ρουτίνας κατά την παιδική ηλικία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των προληπτικών ασθενειών, προειδοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Πέμπτη.

Το πρακτορείο δημοσίευσε μια νέα Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας που διαπίστωσε σημαντική μείωση των χορηγηθέντων δόσεων εμβολίου κατά τον Μάρτιο-Μάιο του 2020 και ενώ σημειώθηκε αύξηση κατά τον Ιούνιο-Σεπτέμβριο, ο οργανισμός δήλωσε ότι «δεν επαρκεί για να επιτύχει πληρη κάλυψη”

Η μελέτη ανέλυσε τα ποσοστά εμβολιασμού για διφθερίτιδα, τέτανο, ακυτταρικό κοκκύτη (DTaP) σε παιδιά ηλικίας 0-23 μηνών και παιδιά ηλικίας 2-6 ετών, ιλαρά, παρωτίτιδα και ερυθρά (MMR) για παιδιά ηλικίας 12-23 μηνών και παιδιά ηλικίας 2- 8 ετών, ιός ανθρώπινου θηλώματος (HPV) για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών και εφήβους ηλικίας 13-17 ετών, και τέτανος, διφθερίτιδα και ακυτταρικό κοκκύτη (Tdap) για εφήβους ηλικίας 13-17 ετών.

Τα δεδομένα έδειξαν μείωση σε όλους τους εμβολιασμούς μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σε παιδιά ηλικίας 2-8 ετών, ο εμβολιασμός MMR μειώθηκε κατά 63,1%. Μεταξύ των εφήβων ηλικίας 13-17 ετών, ο εμβολιασμός HPV μειώθηκε κατά 71,3%, ενώ ο εμβολιασμός Tdap σε παιδιά ηλικίας 9-12 σημείωσε μείωση 66,5%.

Κατά τον Ιούνιο-Σεπτέμβριο 2020, ο αριθμός των εβδομαδιαίων παιδιατρικών δόσεων ρουτίνας που χορηγήθηκαν αυξήθηκε, αλλά καμία δεν μεταφράστηκε σε προ-πανδημικά επίπεδα.

“Αυτή η καθυστέρηση στον εμβολιασμό ενδέχεται να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία που θα είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση προληπτικών εμβολίων για ασθένειες, ειδικά σε σχολεία που έχουν ξανανοίξει για προσωπική μάθηση”, ανέφερε το CDC.

“Τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιτύχει σημαντική μείωση του επιπολασμού των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν από εμβόλιο, οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη χορήγηση παιδιατρικών εμβολίων που συνιστώνται συνήθως.”

Τα δεδομένα αξιολογήθηκαν από 10 δικαιοδοσίες με «συστήματα πληροφοριών ανοσοποίησης υψηλής απόδοσης», τα οποία περιελάμβαναν Idaho, Iowa, Louisiana, Michigan, Minnesota, New York City, North Dakota, Oregon, Washington και Wisconsin. Το CDC σημείωσε ότι η περίοδος Μαρτίου-Μαΐου 2020 συνέπεσε με πολλές παραγγελίες διαμονής στο σπίτι, ενώ τον Ιούνιο-Σεπτέμβριο άρχισε μια περίοδος επαναλειτουργίας.

Το CDC προέτρεψε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν την κατάσταση εμβολιασμού όλων των παιδιατρικών ασθενών και να επικοινωνήσουν με αυτούς που έχουν καθυστερήσει για να διασφαλίσουν ότι όλα τα παιδιά εμβολιάζονται πλήρως.

“Τα παιδιατρικά κρούσματα νόσων που μπορούν να προληφθούν με εμβόλιο έχουν τη δυνατότητα να εκτροχιάσουν τις προσπάθειες να ανοίξουν ξανά τα σχολεία για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 και να καθυστερήσουν περαιτέρω τις εθνικές προσπάθειες για την επιστροφή μαθητών στην τάξη”, ανέφερε το CDC.

“Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και άλλα κοινωνικά ιδρύματα έχουν ήδη επιβαρυνθεί από την πανδημία COVID-19,  και τα κρούσματα νόσων που μπορούν να προληφθούν από εμβόλιο μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια της προσωπικής μάθησης και να κατακλύσουν περαιτέρω τους κοινοτικούς πόρους και να συμβάλουν στη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.

Καθώς οι εμβολιασμοί COVID-19 γίνονται ευκόλως διαθέσιμοι σε παιδιατρικούς πληθυσμούς, το CDC συνιστά στους παρόχους να εξετάσουν τη συγχορήγηση εμβολίων COVID-19 με άλλα συνιστώμενα εμβόλια ρουτίνας, ειδικά όταν οι ασθενείς είναι πίσω ή ενδέχεται να καθυστερήσουν με τα συνιστώμενα συνήθη εμβόλια.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ