Δρ. Anne Schuchat: Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για την επόμενη πανδημία, προειδοποιεί κορυφαία αξιωματούχος των CDC


Δρ. Anne Schuchat: Οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για την επόμενη πανδημία, προειδοποιεί κορυφαία αξιωματούχος του CDC η Δρ. Anne Schuchat, κύρια αναπληρωτής διευθύντρια του CDC και απηχεί την έκκληση της Δρα. Rochelle Walensky για ανανέωση των υποδομών δημόσιας υγείας. Ένας ανώτερος αξιωματούχος στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα είναι καλύτερα εάν εμφανιστεί άλλη πανδημία από ό, τι ήταν πριν από τον κορωνοϊό.

Η Δρ. Anne Schuchat, η κύρια αναπληρωτής διευθύντρια του οργανισμού που θα συνταξιοδοτηθεί αυτό το καλοκαίρι, είπε στο The Hill ότι οι ελλείψεις της χώρας ως προς την ετοιμότητα οφείλονται σε ανεπαρκείς επενδύσεις σε υποδομές δημόσιας υγείας. “Πιστεύω ότι η κριτική μάθηση για το πώς να κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά είναι η ανάγκη να επενδύσουμε σε μεγάλο βαθμό στη δημόσια υγεία και όχι μόνο να ανταποκριθούμε σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε η Schuchat στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

“Αυτή είναι μια μεγάλη δουλειά και δεν μπορεί να είναι όπως ο Έμπολα ή το H1N1 όπου υπάρχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια όλα εξαφανίζονται.

Αυτό πρέπει να διατηρηθεί ή θα είμαστε ακριβώς εκεί που ήμασταν πέρυσι.” Η παρότρυνση για δράση της Schuchat απηχεί τη διευθύντρια του CDC Dr. Rochelle Walensky’s, η οποία ζήτησε επίσης την ανανέωση της υποδομής της δημόσιας υγείας. Λίγο μετά την είσοδό της στον ρόλο της, η Walensky έθεσε τις κορυφαίες προτεραιότητες που περιελάμβαναν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επενδύσει στη δημόσια υγεία. “Πρέπει να διορθώσουμε αυτήν την υποδομή δημόσιας υγείας και χρειαζόμαστε πόρους για να το κάνουμε”, δήλωσε η Walensky κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης ζωντανής ροής JAMA τον Ιανουάριο.

“Μία από τις προκλήσεις μου είναι να βεβαιωθώ ότι το Κογκρέσο γνωρίζει και κατανοεί ότι βρισκόμαστε σε αυτό επειδή είχαμε προειδοποίηση για πολλούς, πολλούς άλλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία τα τελευταία 20 χρόνια και δεν διορθώσαμε την υποδομή δημόσιας υγείας και την υποδομή δεδομένων μας.

” Το ζευγάρι κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου τον περασμένο μήνα σχετικά με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό του οργανισμού για το 2022.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η Walensky στην εναρκτήρια δήλωσή της επεσήμανε ότι η πανδημία έβαλε στο «επίκεντρο» την «ευθραυστότητα των υποδομών της δημόσιας υγείας μας».

Το CDC ζήτησε 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τον προϋπολογισμό του για το 2022, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη αύξηση που λαμβάνει ο οργανισμός σε 20 χρόνια.

Είπε ότι ο Έμπολα, το Η1Ν1, η Ζίκα και η κρίση των οπιοειδών δείχνουν «ότι οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι εδώ για να μείνουν».

“Οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε ευέλικτες υποδομές θα σώσουν ζωές και θα αποτρέψουν οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και χρόνια προβλήματα δημόσιας υγείας”, ανέφερε.

Το Κογκρέσο πιθανότατα θα εξετάσει το αίτημα τους προσεχείς μήνες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ