Τενερίφη: Βρέθηκε νεκρή στον βυθό εξάχρονη που απήχθη από τον πατέρα της- Το χρονικό μιας τραγωδίας


Ομάδες ερευνών εντόπισαν την Πέμπτη το πτώμα της εξάχρονης Ολίβια Τζιμένο Ζίμερμαν, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 27 Απριλίου, μαζί με την ενός έτους αδελφή της, Άννα.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της El Pais, το δικαστήριο των Καναρίων Νήσων και η Πολιτοφυλακή επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό του πτώματος, σημειώνοντας ότι βρέθηκε στον πυθμένα της θάλασσας σε μια τσάντα, με βαρίδι την άγκυρα του σκάφους του πατέρα της.

Το σκάφος του Τομάς Τζιμένο, 37 ετών, βρέθηκε να επιπλέει την ημέρα μετά την εξαφάνιση. Τα νέα γνωστοποιήθηκαν την Πέμπτη στη μητέρα και τους συγγενείς. Συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς της Άννα και του Τομάς.

Ο 37χρονος θεωρείται πως απήγαγε τα δύο κοριτσάκια και τα πήρε με το σκάφος του, που βρέθηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Τενερίφης. Ίχνη αίματος από τον πατέρα βρέθηκαν στο σκάφος. Επίσης, βρέθηκε στη θάλασσα και ένα παιδικό κάθισμα, που η Πολιτοφυλακή επιβεβαίωσε πως ανήκε στην Άννα.

Τα παιδιά επισκέπτονταν τον Τζιμένο, που φέρεται να είχε πει στην πρώην του στο τηλέφωνο ότι δεν θα τα έβλεπε ξανά, μα θα τα φρόντιζε καλά ο ίδιος. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον βοήθησαν ένα ή παραπάνω άτομα στην απαγωγή, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το πρακτορείο Efe. Εναέρια και θαλάσσια μέσα συνδράμουν στις έρευνες.

Στις 27 Απριλίου ο Τζιμένο είχε πάει στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, Μπεατρίς Ζίμερμαν, 35 ετών, με την οποία είχε μια άτυπη συμφωνία για να βλέπει τα παιδιά. Εκεί πήρε την Άννα και μετά πήγε και πήρε την Ολίβια από ένα κέντρο εκμάθησης γερμανικών. Πήγε τα κοριτσάκια στο σπίτι του, στο Ιγκουέστε ντε Καντελάρια. Η Ζίμερμαν αργότερα πήγε για να τα πάρει πίσω, μα κανείς δεν της άνοιξε την πόρτα. Όταν τον πήρε τηλέφωνο, της είπε ότι είχε βγει για φαγητό με τις κόρες του και θα τις έφερνε πίσω μετά.

Αργότερα ο ίδιος εθεάθη στην τοπική μαρίνα, μα ούτε ο φύλακας ούτε οι κάμερες εντόπισαν παιδιά. Ο Τζιμένο φόρτωσε βαλίτσες και τσάντες στο σκάφος του, κάνοντας τρεις διαδρομές. Βγήκε για λίγο στα ανοιχτά, επέστρεψε και μετά περίπολος της Πολιτοφυλακής τον σταμάτησε για παραβίαση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας για τον κορονοϊό. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα πήγε ξανά στη μαρίνα, από όπου απέπλευσε για τελευταία φορά. Το σκάφος βρέθηκε ακυβέρνητο, χωρίς να έχει ρίξει άγκυρα.

Ο Τζιμένο είχε πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες με τη Ζίμερμαν το βράδυ της εξαφάνισης, και σε μία εξ αυτών της είπε ότι δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά. Την επόμενη ημέρα η ίδια είπε στους αστυνομικούς ότι οι γονείς του είπαν πως τους επισκέφθηκε με τα παιδιά την ημέρα πριν την εξαφάνιση και χρησιμοποιούσε λόγια που θύμιζαν αποχαιρετισμό. Παρόμοιες συζητήσεις είχαν μαζί του και φίλοι του.

Με πληροφορίες από El Pais

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ