27 Απριλίου 2024

Επιληπτικές κρίσεις : Τα αίτια που συμβαίνουν


 Οι απλές μερικές επιληπτικές κρίσεις είναι ένας τύπος επιληπτικών κρίσεων όπου επηρεάζεται αρχικά η μία πλευρά του εγκεφάλου. Μερικές φορές η δραστηριότητα των επιληπτικών κρίσεων θα παραμείνει σε αυτήν την πλευρά, ενώ άλλες φορές η δραστηριότητα των επιληπτικών κρίσεων θα εξαπλωθεί και θα γίνει μερικό σύνθετο ή δευτερευόντως γενικευμένο σε τύπο.

Οι γιατροί μπορούν επίσης να αποκαλούν απλές επιληπτικές κρίσεις «εστιακές κρίσεις» ή «απλές εστιακές κρίσεις».

Εάν ένα άτομο εμφανίσει επαναλαμβανόμενες απλές επιληπτικές κρίσεις, ένας γιατρός μπορεί να τις διαγνώσει με επιληψία , η οποία είναι συνεχείς επιληπτικές κρίσεις. Εκτιμάται ότι 2 έως 12 τοις εκατό όλων των παιδιών με επιληψία αντιμετωπίζουν απλές μερικές επιληπτικές κρίσεις.

Αιτίες

  • Μπορεί να υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για απλές επιληπτικές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τραυματικών εγκεφαλικών τραυματισμών και διαβήτη.
  • Μια κρίση συμβαίνει όταν ένα άτομο βιώνει μια διαταραχή στην κανονική δραστηριότητα του εγκεφάλου του. Ο εγκέφαλος επικοινωνεί μέσω ηλεκτρικών «σημάτων», οπότε όταν διαταράσσονται αυτά τα σήματα, ένα άτομο μπορεί να έχει κρίση.
  • Απλές μερικές επιληπτικές κρίσεις εμφανίζονται σε άτομα που έχουν ηλεκτρική ανωμαλία σε ένα συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου τους και είναι επιρρεπή σε αυτά τα διαταραγμένα σήματα.
  • Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί πολλούς τύπους απλών διαταραχών μερικής κατάσχεσης, αλλά πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν γενετικοί παράγοντες.
  • Αιτίες απλών μερικών επιληπτικών κρίσεων περιλαμβάνουν τραυματική εγκεφαλική βλάβη , η οποία μπορεί να προκαλέσει ουλή στον εγκέφαλο που μπορεί να διαταράξει τα κανονικά ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου και να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις. Επίσης, ο εγκεφαλικός ερεθισμός από χειρουργική επέμβαση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή όγκο μπορεί να επηρεάσει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου και να προκαλέσει απλές μερικές επιληπτικές κρίσεις.
  • Τα άτομα με διαβήτη μπορεί να παρουσιάσουν έναν τύπο συνεχών απλών επιληπτικών κρίσεων που ονομάζονται επιληψία partialis Continua (EPC)

Young woman touches her head on a background of blackboard concept of concentration

Τύποι
  • Άλλοι τύποι επιληπτικών κρίσεων περιλαμβάνουν περίπλοκες μερικές επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες οδηγούν σε απώλεια συνείδησης ενός ατόμου. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου και τις περιοχές που είναι σημαντικές στην ευαισθητοποίηση.

Ακολουθεί βίντεο για τις επιληπτικές κρίσεις

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ