Σενάρια επιστροφής στην κανονικότητα για εμβολιασμένους – Τι εξετάζεται

Ένα πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών σε εμβολιασμένους μέσα στον Ιούλιο, εκτιμάται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ΣΚΑΪ,αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιούλιο βήματα επιστροφής στην κανονικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους. Αυτό βεβαίως θα συμβεί μόνο εφόσον περάσει το απαραίτητο διάστημα για απόκτηση ανοσίας.

Μερικά από τα μέτρα που εξετάζονται για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμός τους είναι η ελεύθερη είσοδος χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης.

Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογή τους αυτός πιθανότατα να ξεκινά όταν και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μίλησε στο ίδιο μέσο.

Παράλληλα, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους εκτιμάται πως θα συνεπάγεται και την μη υποχρέωση για μάσκα. Τα μέτρα, σε κάθε περίπτωση, θα παραμείνουν ως έχουν κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με πιθανή τροποποίηση τους να συζητηθεί, το επόμενο διάστημα εντός πλαισίου ενός διαφορετικού πακέτου μέτρων.

Τέλος το self test από 1η Ιουλίου για εμβολιασμένους

Οι εμβολιασμένοι θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία του υποχρεωτικού self testing από την 1η Ιούλιου, τόνισε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Mega το Σάββατο.

Ερωτηθείς για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, ο κ. Σκέρτσος απέρριψε κατηγορηματικά τον όρο «προνόμια» και εξήγησε ότι αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ και ενάμισι χρόνο είναι ότι «εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων.Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους».

Κατ’ επέκταση όπως τόνισε εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν κλπ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ