CDC Έκθεση: Έφηβες κοπέλες οδήγησαν σε αύξηση των υποψιών απόπειρας αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια πανδημίας


CDC Έκθεση: Οι τάσεις δεν υποδηλώνουν ότι σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι, σημείωσαν οι ερευνητές Οι γονείς αντιμετωπίζουν την απώλεια παιδιών σε αυτοκτονία κατά τη διάρκεια της πανδημίας Η οικοδεσπότης του «The Story» Martha MacCallum ρίχνει μια ματιά στην κρίση ψυχικής υγείας που μαστίζει τους εφήβους εν μέσω της πανδημίας COVID. Τα έφηβα κορίτσια σημείωσαν σημαντικές αυξήσεις στις επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης (ΕΔ) για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το πρακτορείο δημοσίευσε μια νέα Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας την Παρασκευή, διαπιστώνοντας ότι οι εβδομαδιαίες επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ κοριτσιών ηλικίας 12-17 ετών αυξήθηκαν κατά 50,6% έως τον Μάρτιο του 2021, σε σύγκριση με το 2019, ενώ οι επισκέψεις μεταξύ εφήβων αγοριών αυξήθηκαν κατά 3,7%.

Ωστόσο, οι τάσεις δεν υποδηλώνουν απαραίτητα ότι σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι και η μελέτη δεν είχε σχεδιαστεί για να εντοπίσει την αιτία της αύξησης στην πανδημία. Τα προσωρινά στοιχεία έδειξαν μια συνολική μείωση του ποσοστού αυτοκτονιών από το τρίτο τρίμηνο του 2019 έως το 2020 και το ποσοστό μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15-24 ετών δεν είδε σημαντική αλλαγή, έγραψαν οι ερευνητές.

Το πρακτορείο χρησιμοποίησε δεδομένα από το Εθνικό Πρόγραμμα Σύνδρομης Επιτήρησης (NSSP) για να εξετάσει τις τάσεις στις επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Μάιο του 2021 μεταξύ ατόμων ηλικίας 12-25 ετών, σε τρία διαστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν περίπου το 71% των τμημάτων έκτακτης ανάγκης της χώρας σε 49 πολιτείες.

Οι επισκέψεις του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας περιελάμβαναν επισκέψεις για μη αυτοκτονικό αυτοτραυματισμό. Ενώ οι επισκέψεις για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας μειώθηκαν την άνοιξη του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, οι επισκέψεις άρχισαν να αυξάνονται μέχρι τον Μάιο του 2020 μεταξύ των εφήβων και ιδιαίτερα των κοριτσιών.

Στα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου 2020, οι επισκέψεις μεταξύ των εφήβων κοριτσιών αυξήθηκαν κατά 26,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και οι αυξήσεις συνεχίστηκαν καθώς η πανδημία εξελίχθηκε, φτάνοντας στο 50,6% έως τον Μάρτιο του 2021.

Οι επισκέψεις μεταξύ αγοριών αυξήθηκαν κατά 3,7%. “Σε σύγκριση με το ποσοστό κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2019, το ποσοστό επισκέψεων του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας ήταν 2,4 φορές υψηλότερο κατά την άνοιξη του 2020, 1,7 φορές υψηλότερο το καλοκαίρι του 2020 και 2,1 φορές υψηλότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2021,” επισημένεται στη  μελέτη.

«Αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ύποπτες επισκέψεις απόπειρας αυτοκτονίας μεταξύ των γυναικών».

Ο αριθμός των επισκέψεων μεταξύ εφήβων αγοριών και ατόμων ηλικίας 18-25 ετών παρέμεινε σταθερός με τα ποσοστά του 2019, αν και τα ποσοστά αυξήθηκαν.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα ενισχύουν τις προηγούμενες μελέτες που δείχνουν ότι τα νεαρά κορίτσια έχουν “σταθερά υψηλότερες” απόπειρες αυτοκτονίας που αναφέρθηκαν από τα αγόρια και τέτοιες τάσεις προηγήθηκαν της πανδημίας.

“Ωστόσο, τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν πιο σοβαρή δυσφορία μεταξύ των νεαρών γυναικών από ό, τι έχει αναγνωριστεί σε προηγούμενες αναφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενισχύοντας την ανάγκη για αυξημένη προσοχή και πρόληψη αυτού του πληθυσμού”, γράφουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι οι έφηβοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για ύποπτες απόπειρες αυτοκτονίας λόγω παραγόντων όπως η απομόνωση λόγω εικονικών τάξεων, η χρήση ουσιών, οι ανησυχίες για την οικογενειακή υγεία και τα εμπόδια στη θεραπεία ψυχικής υγείας.

Τα αυξημένα ποσοστά επισκέψεων στην του τμήματος έκτακτης ανάγκης ED για ύποπτη κακοποίηση παιδιών και προβλήματα ψυχικής υγείας κατά το 2020 πιθανώς αύξησαν το μέγεθος των υποψιών απόπειρας αυτοκτονίας.

Οι ενήλικες που εργάζονται από το σπίτι, περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, μπορεί να έχουν καλύτερα αναγνωρισμένες αυτοκτονικές συμπεριφορές παιδιών και είχαν μεγαλύτερη δυνατότητα να μεταφέρουν παιδιά στο νοσοκομείο, επεσήμαναν οι ερευνητές.

Η έκθεση είχε τους περιορισμούς της. Δεν είναι εθνικά αντιπροσωπευτικό, δεν μπορούσε να διακρίνει μεταξύ επισκέψεων για πρώτη φορά και επισκέψεων παρακολούθησης και δεν ήταν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τη φυλή και την εθνικότητα, επομένως δεν ήταν δυνατή η ανάλυση μεταξύ φυλετικών / εθνοτικών ομάδων, μεταξύ άλλων περιορισμών.

“Η πρόληψη αυτοκτονιών απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προσαρμόζεται σε περιόδους διακοπής της υποδομής, περιλαμβάνει πολυτομεακές συνεργασίες και εφαρμόζει τεκμηριωμένες στρατηγικές για την αντιμετώπιση του εύρους παραγόντων που επηρεάζουν τον κίνδυνο αυτοκτονίας”, έγραψαν οι ερευνητές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ