Ο Κρίστιαν Έρικσεν μάλλον δεν θα ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, εκτιμούν ειδικοί


Ο Δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν είναι μάλλον απίθανο να ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, ύστερα από την κατάρρευσή του στον αγωνιστικό χώρο το Σάββατο, στον αγώνα της χώρας του με τη Φινλανδία.

Ο Σαντζέι Σάρμα, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο St George’s University στο Λονδίνο, είχε συνεργαστεί με τον Έρικσεν όσο ήταν στην Tottenham Hotspur. Όπως είπε, «ξεκάθαρα κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, το ερώτημα είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη; Αυτός ο τύπος είχε φυσιολογικά τεστ ως το 2019, οπότε πώς εξηγείται;».

Όπως πρόσθεσε, οι βρετανικοί ποδοσφαιρικοί φορείς πιθανότατα θα είναι «πολύ αυστηροί» ως προς το αν θα του επιτραπεί να ξαναπαίξει.

«To καρδιακό του επεισόδιο έχει συγκλονίσει ολόκληρο το έθνος- και να τι συμβαίνει. Δεν επηρεάζει μόνο αυτούς, είναι η ψυχολογία τόσο πολλών ανθρώπων. Τα καλά νέα είναι πως θα ζήσει, τα κακά νέα είναι πως έφτανε στο τέλος της καριέρας του, οπότε θα έπαιζε άλλον ποδοσφαιρικό αγώνα επαγγελματικά; Αυτό δεν μπορώ να το πω. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έπαιζε. Θα ήμασταν πολύ αυστηροί με αυτό».

Ο καθηγητής Σάρμα, που μίλησε στο πρακτορείο ΡΑ, προεδρεύει στην ομάδα ειδικών σε καρδιολογικά θέματα της FA (Football Association) και συνεργάζεται με την Cardiac Risk In The Young.

Κατά τον ίδιο, οι αιτίες του καρδιακού επεισοδίου θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κάποια άγνωστη καρδιοπάθεια ή υψηλή θερμοκρασία, μα οι αναφορές πως ήταν ξύπνιος στο νοσοκομείο ήταν «πολύ καλό σημάδι».

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ποδόσφαιρο ξανά. Χωρίς να το θέτω πολύ ωμά, πέθανε, αν και για λίγα λεπτά, μα πέθανε όντως, και θα του επέτρεπαν οι ιατρικοί επαγγελματίες να ξαναπεθάνει; Η απάντηση είναι όχι».

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η άποψη του Σκοτ Μάρεϊ, καρδιολόγου που συνεργάζεται με το ΝHS ως προς την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, λέει στη MailOnLine πως οι Ιταλοί είναι περήφανοι για τις επιδόσεις τους στην πρόληψη καρδιοπαθειών, οπότε τα προβλήματα του Δανού παίκτη μάλλον σημαίνουν το τέλος της καριέρας του στη Serie A.

«Είναι πιθανότατα (το τέλος της καριέρας του). Οι Ιταλοί δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή σε αθλήματα εάν βρεθούν να έχουν σημαντικά καρδιακά προβλήματα, είναι στον νόμο. Το κάνουν εδώ και καιρό, πάνω από 20 χρόνια, και έχουμε μειώσει τους θανάτους από καρδιακά επεισόδια στα αθλήματα από πέρα από 3% σε κάτω από 1%» σημείωσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ