Τέλος Πανδημία: Η Τρίτη είναι η μεγάλη ημέρα ανοίγματος της Καλιφόρνιας


Τέλος Πανδημία: Οι περισσότεροι από τους κανόνες κορωνοϊού της Καλιφόρνιας που διέπουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις θα εξαφανιστούν την Τρίτη αφού ο Κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Παρασκευή το απόγευμα που αναγγέλλει το τέλος της επιδημίας της πανδημίας για μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής για το πολυπληθέστερο κράτος του έθνους. Έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εντολή διαμονής στο σπίτι, καθώς και οι συνοδευτικές αλλαγές.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση. Και για Καλιφορνέζους που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, δεν απαιτούνται μάσκες, ακόμη κι αν βρίσκονται μέσα.

Οι Los Angeles Times καλούν την εκτελεστική εντολή του κυβερνήτη να ανοίξει εκ νέου το κράτος ως το τέλειο χρονικό διάστημα – λόγω των εξαιετικά ευνοϊκών συθηκών μια και τα νέα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού κατατάσσονται μεταξύ των υψηλότερων στη χώρα. Ενώ μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής θα επιστρέψει επίσημα στο φυσιολογικό την Τρίτη, το κράτος θα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μια δήλωση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι η Newsom διατηρεί την εξουσία του να τροποποιεί ή να αναστέλλει τους κρατικούς νόμους επ ‘αόριστον είτε έως ότου αποφασίσει να τερματίσει τη διακήρυξη έκτακτης ανάγκης είτε το κρατικό νομοθετικό σώμα το κάνει για αυτήν.

Επίσης την Παρασκευή, ο Δρ Tomás Aragón, υπεύθυνος δημόσιας υγείας της Καλιφόρνιας, εξέδωσε μια νέα εντολή που, μεταξύ άλλων, θέτει σε εφαρμογή νέες απαιτήσεις για τη χρήση μάσκας που τίθενται σε ισχύ την Τρίτη.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

«Γνωρίσαμε τις μετρήσεις μας, αισθανόμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Δρ Mark Ghaly, γραμματέας της Υπηρεσίας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Καλιφόρνια.

“Τα πράγματα στην Καλιφόρνια, από την άποψη της μετάδοσης COVID, πηγαίνουν αρκετά καλά.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ