Σε εξέλιξη το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν


Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο ΠρόεδροΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, μετέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα πως η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια χώρα η οποία μέχρι και στις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του Α.Ε.Π. της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μια χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένος πόρους στις στρατιωτικές της δυνατότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη τις υποχρεώσεις της απέναντι στην συμμαχία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα», δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ (German Marshall Fund), στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ