Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στην πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων. Το θέμα αφορούσε στα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Ακολούθως, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν το ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά», καθώς και ένα απόσπασμα από τον ημερήσιο Τύπο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος: «Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο».

Ακολουθούν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων που το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα λίγα λεπτά μετά τις 10:00πμ.:

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ