Εμβολιασμός Αμερική: Κάποιες πολιτείες πετυχαίνουν διπλάσια ταχύτητα

Ωστόσο, παρά τις αναφορές για τεχνολογικούς κωλύματα, αλλαγές στην κατανομή εφοδιασμού και άλλα εμπόδια υλικοτεχνικής υποστήριξης, ορισμένα κράτη έχουν αναδειχθεί σαφείς ηγέτες στις αποτελεσματικές προσπάθειες εμβολιασμού Covid-19.

Περισσότερες από 31 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19 έχουν διανεμηθεί σε πολιτείες και άλλες δικαιοδοσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο 12,2 εκατομμύρια – 39% – έχουν πράγματι χορηγηθεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ. Ωστόσο, εννέα πολιτείες κατάφεραν να διαχειριστούν περισσότερες από τις μισές δόσεις που έλαβαν: Βόρεια Ντακότα, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Ντακότα, Κοννέκτικατ, Τέξας, Λουιζιάνα, Κεντάκι, Κολοράντο και Μοντάνα, καθώς και Ουάσιγκτον DC.

Η Βόρεια Ντακότα και η Δυτική Βιρτζίνια ηγούνται του έθνους, έχοντας χορηγήσει περισσότερο από το 65% των κατανεμημένων δόσεων. Συγκριτικά, η Αλαμπάμα και η Γεωργία έχουν χορηγήσει μόνο το 23% των δόσεων τους και πέντε άλλες πολιτείες έχουν χορηγήσει 30% ή λιγότερο. Όσον αφορά τον αποτελεσματικό εμβολιασμό Covid-19, «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος», δήλωσε η Claire Hannan, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Διευθυντών Ανοσοποίησης.

Στις πολιτείες που κινούνται γρηγορότερα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η επικοινωνία, η εξάρτηση από ισχυρές τοπικές συνεργασίες και οι πολιτείες που αναλαμβάνουν τη διαδικασία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Στη Νότια Ντακότα, οι συνομιλίες σχετικά με τον προγραμματισμό εμβολίων ξεκίνησαν ήδη από τον Αύγουστο και συνεχίστηκαν σε καθημερινή βάση, δήλωσε ο Ντάνιελ Μπουτσέλι, διευθυντής επικοινωνιών για το κρατικό τμήμα υγείας. “Η προετοιμασία όχι ο πανικός ήταν το κλειδί”, είπε. “Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, με την ευκαιρία για τους συνεργάτες να μοιράζονται σχόλια σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι. Συνεχίζονται οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας.”

Οι προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός ενοποιημένου συστήματος ξεκίνησαν επίσης το καλοκαίρι στο Κολοράντο, φέρνοντας νοσοκομειακά συστήματα, διαχείριση έκτακτης ανάγκης, ηγέτες τεχνολογίας και πολλά άλλα μαζί για μια «προσέγγιση ολόκληρης της πολιτείας», δήλωσε ο Scott Bookman, διοικητής συμβάντων του Covid-19 για το υπουργείο υγείας του κράτους. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here