Εκδικάζεται η κατεπείγουσα αγωγή Κεραμεως κατά ΑΔΕΔΥ


Συζητείται αυτή την ώρα η κατεπείγουσα αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη κι καταχρηστική η αυριανή απεργία.

Κατά τη συζήτηση η ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι θα εξαιρεθούν από την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις ανεξαρτήτως της 24ωρης απεργίας ενόψει του εργασιακού νομοσχεδίου.

Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ ανάφερε πως τροποποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις:

-Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.

-Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη ληξη της βάρδιας.

-οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν εχουν προκηρύξει απεργία, μονο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.

«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεραστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» υπογράμμισε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.
Στον αντίποδα, το υπουργείο Παιδείας υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων», ενώ επισημάνθηκε ότι η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγουμενο διαστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μεσω πανελληνίων».

Το δικαστήριο διάκοψε για τις 2, οπότε και αναμένεται να συνεχιστεί η συζήτηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ