Βασίλης Κικίλιας : “Mέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας “


Ο υπουργός υγείας, ταξίδεψε μέχρι το Λουξεμβούργο προκειμένου να βρεθεί και να συζητήσει και με άλλους επιστήμονες ερωτήματα που καίνε, όπως είναι οι εμβολιασμοί αλλά κυρίως το πράσινο πιστοποιητικό. Από εκεί μας στέλνει το δικό του μήνυμα που δεν είναι άλλο, ότι μόνο με τα εμβόλια θα επιτευχθεί η ανοσία και ότι όλοι πρέπει να εμβολιασθούν.

 

Παρακάτω, ακολουθεί η ακριβές δήλωση του υπουργού αλλά και τα όσα είπε για το εμβόλιο της Astrazeneca αλλά και το τείχος ανοσίας που χτίζεται.

Η δήλωση του υπουργού

  • Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: Βρισκόμαστε σήμερα στο Λουξεμβούργο μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Υπουργούς Υγείας, διά ζώσης μετά από πάνω από 15 μήνες, για να συζητήσουμε τα σημαντικά θέματα της πανδημίας, με πρώτο απ’ όλα το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, το οποίο άλλωστε είναι και πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

  • Πώς σχολιάζετε την απόφαση των ειδικών για το εμβόλιο της AstraZeneca;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ:

  • Η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών είναι μια Επιτροπή με εξαιρετικούς επιστήμονες που κάνει τη δουλειά της με αφοσίωση, με καθήκον και με τα επιστημονικά δεδομένα.

Όσα είπε για το εμβόλιο της Astrazeneca

  • Γνωρίζετε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και έχουν προστατευθεί από τη νόσο και αυτοί και οι οικογένειές τους. Πάνω από 20 ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εμείς, συστήνουν τώρα και η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca να γίνει κανονικά, μιας και έχει απειροελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Όσα είπε για το πρόγραμμα εμβολιασμού

  • Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας με επιστημονικό τρόπο. Το πρόγραμμα εμβολιασμού κυλάει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε και θέλουμε για να επιστρέψουμε σιγά-σιγά σε μια κανονικότητα, την  οποία αξίζουν να έχουν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες.

 

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ