Πελώνη για «ξεστοκάρισμα»: Εξακολουθούμε να θεωρούμε προσβλητική τη φρασεολογία

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με την αιχμηρή κριτική που έχει δεχτεί η κυβέρνηση για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περί «δικαίωσης» του Αλέξη Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» εμβολίων.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε αυτή τη φρασεολογία προσβλητική για τους επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών των οποίων τις αποφάσεις και τις συστάσεις ακολουθεί η κυβέρνηση εξ’ αρχής. Προσβλητική για όλους τους πολίτες που εμβολιάστηκαν. Προσβλητική για όλους τους πολίτες που έδωσαν τη μάχη και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ερώτηση για το αν τελικά δικαιώνεται ο Αλέξης Τσίπρας όταν μιλούσε για ξεστοκάρισμα των εμβολίων της AstraZeneca.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε ότι: «θα ήθελα να μην ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα, να θυμόμαστε πού ήμασταν πέρυσι, πού ήμασταν δύο μήνες πριν και ότι αυτή η καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα είναι μια κατάκτηση όλων μας. Είναι μια κατάκτηση όσων έσωσαν τη μάχη και όλων των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και συνεχίζουν να εμβολιάζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που ασκήθηκε σύσταση για το εμβόλιο της AstraZeneca και αν με αυτή την κίνηση διακινδυνέψει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, η κ. Πελώνη επικαλέστηκε την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από την απόφαση της σύστασης, επαναλαμβάνοντας πως όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση θα πρέπει να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους με το ίδιο σκεύασμα και στη δεύτερη δόση. «Συνηγορούν προς αυτό όλα τα επιστημονικά δεδομένα», σημείωσε αναφέροντας τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου εμφανίζονται 1,3 περιστατικά πιθανής παρενέργειας στη δεύτερη δόση σε 1 εκατ. εμβολιασμούς.

Παράλληλα ανέφερε πως 20 ευρωπαϊκές χώρες συστήνουν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το ίδιο εμβόλιο στη δεύτερη δόση καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ότι μπορεί να πετύχει κανείς ανοσία με εναλλαγή εμβολίων πρώτης και δεύτερης δόσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ