Μυτιληναίος : Εκτόξευση κερδών την προσεχή διετία – Επέκταση στις ΑΠΕ και νέα συμφωνία με Glencore


Την εκτίμηση πως τα κέρδη του Ομίλου Mytilineos θα υπερδιπλασιαστούν στην επόμενη τριετία, εξέφρασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στην Γενική Συνέλευση των μετόχων, ενώ προέβη στην αποκάλυψη μιας νέας μεγάλης συνεργασίας με τον ελβετικό όμιλο Glencore.

Ο κ. Mυτιληναίος ανέφερε στην τοποθέτησή του πως η κερδοφορία του 2021 θα είναι διπλάσια εκείνης του 2020 και εξέφρασε την πρόβλεψη πως το 2022 θα ακολουθήσει «η απογείωση» της Mytilineos.

Ο ίδιος απεκάλυψε δύο σημαντικές συμπράξεις. Αφενός είπε πως ο όμιλος προχώρησε σε νέα συμφωνία δεκαετούς διάρκειας και ύψους 1,6 δισ. δολαρίων με την ελβετική Glencore για την προμήθεια αλουμίνας, αφετέρου πως εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία της Αλουμίνιον της Ελλάδος με τη ΔΕΗ για το νέο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος της βιομηχανίας.

Όπως τονίσθηκε, με τη νέα μονάδα φυσικού αερίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και την ενέργεια από τις ΑΠΕ του ομίλου πλέον θα υπερκαλύπτονται οι ανάγκες της βιομηχανίας σε ηλεκτρισμό.

Ειδικά για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ο κ. Μυτιληναίος είπε πως το συνολικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου στις ΑΠΕ φτάνει τα 4 GW σε διάφορα στάδια ωρίμανσης. Εντός του καλοκαιριού θα αρχίσει η κατασκευή περίπου 570 MW από το χαρτοφυλάκιο των 1.480 MW της Εγνατίας, ενώ ταυτόχρονα ο όμιλος έχει υπό κατασκευή στο εξωτερικό περίπου 510 MW.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Mytilineos ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,364 ευρώ ανά μετοχή, με έναρξη καταβολής την 1η Ιουλίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ