Η Microsoft αποσύρει τα Windows 10 το 2025- Έρχεται νέο λειτουργικό


Η Microsoft θα σταματήσει την υποστήριξη των Windows 10 το 2025, καθώς προετοιμάζεται να αποκαλύψει μια νέα, πολύ ανανεωμένη έκδοση των Windows αργότερα μέσα στον μήνα.

Υπενθυμίζεται πως όταν είχαν λανσαριστεί τα Windows 10, η εταιρεία είχε πει πως σκοπός ήταν να αποτελέσουν την τελική έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, η οποία θα ανανεωνόταν με τακτικά updates. Ωστόσο από τις 14 Οκτωβρίου 2025 δεν θα υπάρχουν νέα updates ή διορθώσεις ασφαλείας για τις εκδόσεις Home και Pro.

Σύμφωνα με τη Microsoft, ο διάδοχός τους θα αποτελεί ένα από τα «πιο σημαντικά updates» στο λειτουργικό της μέσα στην τελευταία δεκαετία.

Τα Windows 10 είχαν πρωτοκυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2015 και είχαν προωθηθεί σαν «Windows ως υπηρεσία» (Windows as a service): Το λογισμικό ενημερωνόταν σταδιακά και τακτικά, χωρίς επιπλέον χρέωση, αντί να βγάζει η εταιρεία νέα έκδοση του λειτουργικού της κάθε λίγα χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα, είχε κάνει λόγο για μια «νέα εποχή» στους προσωπικούς υπολογιστές.

Ωστόσο, όπως γράφει το BBC, κάποια από τα πιο φιλόδοξα χαρακτηριστικά τους, όπως η ψηφιακή βοηθός Cortana, που προοριζόταν να ανταγωνιστεί το Siri, δεν «απογειώθηκαν». Επίσης, μεταξύ άλλων, υπήρξαν προβλήματα με δημοφιλείς webcams, αναφορές περί χαμένων αρχείων και προβλημάτων με emails κ.α. Επίσης, έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία τους, η γαλλική αρχή που είναι αρμόδια για την προστασία προσωπικών δεδομένων ανέφερε πως τα Windows 10 συγκέντρωναν υπερβολική ποσότητα προσωπικών δεδομένων για τους χρήστες τους.

Ο Ναντέλα και ο Πάνος Παναή, chief product officer, θα λανσάρουν το νέο λειτουργικό σύστημα σε virtual event στις 24 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ