Υπ. Δικαιοσύνης: Το «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» δεν αφαιρείται από τη διάταξη για το βιασμό

Απάντηση σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για απαλοιφή της φράσης «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος» από το άρθρο του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο βιασμό, έδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Όπως εξηγεί, τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφενός γιατί η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι τέτοια και αφετέρου επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Διαρκής Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την παρακολούθηση του Ποινικού Κώδικα δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις εργασίες της και κατά συνέπεια η εισήγησή της δεν έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Όταν η πρότασή της κατατεθεί επισήμως, θα τύχει αξιολόγησης και επεξεργασίας από τις αρμόδιες Νομοθετικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και εν συνεχεία το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Σε σχέση δε με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν, ότι δήθεν απαλείφεται από τη διάταξη του άρθρου 336 παρ. 4 ΠΚ, η φράση «χωρίς τη συναίνεση του παθόντος», σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης και διαψεύδονται κατηγορηματικά. Απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η απόλυτη προστασία των θυμάτων τέτοιας φύσεως αδικημάτων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ