NASA: Το νέο διαστημόπλοιο της NASA υπερβαίνει σε ύψος το Άγαλμα της Ελευθερίας [pics, vid]


Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες από τη συναρμολόγηση του Space Launch System (SLS) megarocket, του πιο ισχυρού διαστημόπλοιου που κατασκευάστηκε από τη δεκαετία του 1960.

Συγκεκριμένα, ο πύραυλος συναρμολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή (11/06) στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα. Πρόκειται για ένα νέο τύπο πυραύλων που θα μεταφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι και στην συνέχεια στον πλανήτη Άρη.

Τον ερχόμενο Νοέμβρη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι του νέου διαστημόπλοιου. Στόχος είναι μια σειρά αποστολών με σκοπό να στείλουν και πάλι πλήρωμα στο φεγγάρι, για πρώτη φορά μετά το 1972.

To Άρτεμις I αυτή την στιγμή έχει ύψος 65 μέτρων αλλά μόλις ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση του ο πύραυλος θα ζυγίζει περίπου 4 εκατομμύρια κιλά και το ύψος θα αγγίξει τα 110 μέτρα, 20 περισσότερα από το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει βάρος 27.000 κιλά, αρκετό για την μετάβαση της κάψουλας Οράϊον, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει αστροναύτες στο διάστημα σε μελλοντικές αποστολές.


Εάν οι αποστολές στεφθούν με επιτυχία, τότε μετά από 50 χρόνια, ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα θα μπορούσαν να επιστρέψουν στον δορυφόρο της Γης έως το έτος 2024. Σημειώνεται ότι η πρώτη αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη, ώστε να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του πυραύλου να μεταφέρει την κάψουλα στο φεγγάρι και ακολούθως να την επιστρέψει πίσω στον πλανήτη Γη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ