«Θερίζει» ο κορονοϊός τη Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 490.0000 οι θάνατοι από COVID-19


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη (15/6) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 2.468 ασθενείς με τον COVID-19.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 80.609 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έφθασε τους 490.696 νεκρούς επί συνόλου 17.533.221 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η Βραζιλία – η χώρα η οποία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας – οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς εντός του Ιουνίου.

Ο αργός ρυθμός της εκστρατείας ανοσοποίησης, η πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και η ανεξέλεγκτη εξάπλωση παραλλαγμένων στελεχών του ιού ωθούν επιδημιολόγους να εκφράζουν ολοένα πιο έντονα τον φόβο πως το τρίτο κύμα θα είναι ακόμη πιο φονικό από τα δύο πρώτα.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην λατινοαμερικάνικη χώρα καταγράφει καθυστερήσεις και αποτυχίες σε εξασφάλιση προμηθειών, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα από τα πιο θανατηφόρα επίκεντρα της πανδημίας της Covid-19 στον κόσμο φέτος, ωθώντας παράλληλα το εθνικό σύστημα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης.

Η Βραζιλία έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα 47,6 εκατομμύρια άτομα με μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που ισοδυναμεί με το 22,6% του πληθυσμού, αλλά μόνο 22,7 εκατομμύρια με δύο δόσεις (10,8% του πληθυσμού).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ