Βασιλακοπουλος για εμβόλιο Astrazeneca: Δεν είμαστε πειραματόζωα, σώσαμε πολλές ζωές με αυτό

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – «Δεν είμαστε πειραματόζωα, σώσαμε πολλές ζωές με αυτό», επισήμανε.

«Η επιστημονική κοινότητα ανέδειξε ότι υπάρχουν οι εξαιρετικά σπάνιες επιπλοκές μετά το AstraZeneca» σημείωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega, λέγοντας ότι κάθε φορά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ζυγίζει τον κίνδυνο «την πιθανότητα επιπλοκής, και το προσδοκώμενο όφελος. Δηλαδή αν κάνω το εμβόλιο από τι γλιτώνω».

«Όταν η επιδημία ήταν στην κορύφωσή της και ο ιος ήταν παντού στην κοινότητα, η πιθανότητα να νοσήσης ήταν πολύ μεγάλη. Συνεπώς, ένας άνθρωπος 50χρονων, μπορούσε να νοσήσει και πιθανόν να πεθάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

«Δεν είμαστε πειραματόζωα. Δεν είχαμε Pfizer και Moderna. Είχαμε μια συγκεκριμένη διαθεσιμότητα εμβολίων. Είχαμε εμβόλια με βάσει της παράδοσης που είχαμε. Αυτοί που έλαβαν εμβόλιο Astrazeneca μειώθηκε ο κίνδυνος να νοσήσουν. Σώσαμε πάρα πολλές ζωές από αυτό» επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, πλέον «την Επιτροπή δεν την νοιάζει να μειώσει και άλλο την επιδημία, αλλά εξετάζει ατομικά το κέρδος καθενός ανθρώπου που εμβολιάζεται. Επειδή η πιθανότητα νόσησης από κορωνοϊό έγινε πολύ μικρή, δεν αξίζει ο απειροελάχιστος κίνδυνος σαν εναλλακτικό εμβόλιο. Υπήρχε κίνδυνος. Ένα περιστατικό στις 200.000 δόσεις. Δεν άλλαξε αυτό. Οι θάνατοι που γλιτώσαμε από τον εμβολιασμό με AstraZeneca ήταν πολύ περισσότεροι».

Τέλος, υποστήριξε ότι οι θρομβώσεις μετά την δεύτερη δόση εμβολίου είναι μια στο εκατομμύριο, ενώ συνέστησε σε όσους έκαναν πρώτη δόση με AstraZeneca να κάνουν και την δεύτερη, «γιατί έχουμε αποδεδειγμένα στοιχεία κλινικής αποτελεσματικότητας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ