«Άντε γ…»: Ρότζερ Γουότερς προς Facebook για τη χρήση τραγουδιού των Pink Floyd σε διαφήμιση


Σαφής και…κατηγορηματικά αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ρότζερ Γουότερς στο Facebook όταν του ζητήθηκε η άδεια για χρήση του κλασικού τραγουδιού των Pink Floyd, «Another Brick in the Wall, Part 2», σε επερχόμενη διαφήμιση για το Instagram.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, o Γουότερς είπε σε δημοσιογράφους σε πρόσφατη εκδήλωση υπέρ του Τζούλιαν Ασάντζ ότι το Facebook τον προσέγγισε σχετικά με το θέμα αυτό: «Έφτασε το πρωί, με μια προσφορά για ένα μεγάλο, μεγάλο χρηματικό ποσό. Και η απάντηση είναι ‘άντε γ…Με κανέναν γ…τρόπο».

«Το λέω αυτό μόνο επειδή αυτό είναι μια ύπουλη κίνηση από πλευράς τους για να κατακτήσουν τα πάντα. Δεν θα συμμετέχω σε αυτή τη μ… Ζάκερμπεργκ» συνέχισε.

Κατά την εκδήλωση ο Γουότερς διάβασε απόσπασμα από μια επιστολή η οποία, όπως είπε, προήλθε από το Facebook. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που εξετάσατε αυτό το project» διάβασε. «Νιώθουμε ότι το κεντρικό συναίσθημα αυτού του τραγουδιού είναι τόσο επίκαιρο και τόσο απαραίτητο σήμερα, κάτι που δείχνει πόσο διαχρονική είναι αυτή η δουλειά».

Όπως είπε ο Γουότερς, «θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram πιο ισχυρό από ό,τι είναι τώρα…ώστε να συνεχίσει να μας λογοκρίνει όλους σε αυτή την αίθουσα και να εμποδίζει αυτή την ιστορία με τον Τζούλιαν Ασάντζ να βγει στο ευρύ κοινό».

Ο Γουότερς κατέληξε αναφερόμενος στο FaceMash, την ιστοσελίδα που είχε φτιάξει ο Ζάκερμπεργκ στο Χάρβαρντ το 2003, με αντικείμενο τη σύγκριση των γυναικών στο campus. «Πώς αυτός ο μικρός κόπανος, που άρχισε έτσι…πώς του δώσαμε δύναμη; Και πάλι, ορίστε, ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ