19 Απριλίου 2024

Καρκίνος διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν την εμφάνιση του


Η ανάπτυξη του καρκίνου,  έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή σας. Πολλά τρόφιμα περιέχουν ευεργετικές ενώσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση της ανάπτυξης του καρκίνου. Υπάρχουν επίσης αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι η υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων τροφών θα μπορούσε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο της νόσου.

Μπρόκολο

  • Το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτική ένωση που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά και μπορεί να έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Ορισμένες μελέτες έχουν επίσης βρει ότι η υψηλότερη πρόσληψη σταυρανθών λαχανικών όπως το μπρόκολο μπορεί να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Μια ανάλυση 35 μελετών έδειξε ότι η κατανάλωση περισσότερων σταυρανθών λαχανικών συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του παχέος εντέρου.

Καρότα

  • H κατανάλωση περισσότερων καρότων συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου.Mμια ανάλυση εξέτασε τα αποτελέσματα πέντε μελετών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση καρότων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου έως και 26%.
  • Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη καρότων συσχετίστηκε με 18% χαμηλότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη .
  • Μία μελέτη ανέλυσε τη διατροφή 1.266 συμμετεχόντων με και χωρίς καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσε ότι οι τρέχοντες καπνιστές που δεν έτρωγαν καρότα είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν καρότα περισσότερες από μία φορές την εβδομάδα .

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε τα καρότα στη διατροφή σας ως ένα υγιεινό σνακ ή νόστιμο συνοδευτικό πιάτο μερικές φορές την εβδομάδα για να αυξήσετε την πρόσληψη και πιθανώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου.

 Φασόλια

  • Τα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα οποία έχουν διαπιστωθεί από ορισμένες μελέτες ότι βοηθούν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου .
  • Μια μελέτη παρακολούθησε 1.905 άτομα με ιστορικό όγκων του παχέος εντέρου και διαπίστωσε ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα μαγειρεμένα, αποξηραμένα φασόλια τείνουν να έχουν μειωμένο κίνδυνο επανεμφάνισης όγκου .
  • H κατανάλωση μερικών μερίδων φασολιών κάθε εβδομάδα μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη ινών και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Ακολουθεί βίντεο για υγιεινή διατροφή

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ