Κορωνοϊός Συσκευή: Συναγερμός οροφής ανιχνεύει την Covid-19 μέσα σε 15 λεπτά

Κορωνοϊός Συσκευή: Οι επιστήμονες ανέπτυξαν έναν έξυπνο «συναγερμό» που μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος σε μια αίθουσα έχει Covid. Η συσκευή που τοποθετείται στην οροφή είναι παρόμοια με έναν ανιχνευτή καπνού και θα μπορούσε να είναι εξίσου ακριβής με τις εργαστηριακές δοκιμές PCR που αποτελούν το πρότυπο. Οι δημιουργοί πιστεύουν ότι η εφεύρεση θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανίχνευση κρουσμάτων σε αεροπλάνα, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και γηροκομεία. Ο αισθητήρας αναπτύχθηκε από την εταιρεία Roboscientific του Cambridgeshire και λειτουργεί ανιχνεύοντας χημικές ουσίες που παράγονται από το δέρμα ή υπάρχουν στην αναπνοή όσων έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί εκκρίνουν «πτητικές οργανικές ενώσεις», οι οποίες είναι σε πολύ μικρές ποσότητες για να ανιχνευθούν από την ανθρώπινη μύτη, αλλά μια μελέτη έχει ήδη δείξει ότι αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να εντοπιστούν από τους σκύλους.

Οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν με ακρίβεια τις χημικές ουσίες και να λειτουργούν ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Αυτό τον καιρό δοκιμάζονται από επιστήμονες της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου Durham – και τα πρώτα αποτελέσματα είναι θετικά.

Αν και τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από άλλους ειδικούς, οι αρχικές ενδείξεις υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι 98 έως 100% ακριβής, πολύ πιο αξιόπιστη από τις δοκιμές πλευρικής ροής που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Οι ανιχνευτές θα μπορούσαν να εντοπίζουν άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη εμφανίσει συμπτώματα, καθιστώντας το πιο αποτελεσματικό από τις δοκιμές PCR, οι οποίες έχουν κριθεί ανεπαρκείς για ασυμπτωματικούς φορείς. Τα μηχανήματα χρειάζονται 15 έως 30 λεπτά για να πάρουν δείγματα από τον αέρα ενός μεγάλου δωματίου και τα αποτελέσματα αποστέλλονται αμέσως σε κινητό ή υπολογιστή.

Το κύριο εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η τιμή: προς το παρόν, η παραγωγή μιας μόνο συσκευής κοστίζει 5.000 λίρες. Η πιθανή ανακάλυψη έχει πάρει δημοσιότητα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς υπουργοί και επιστήμονες γίνονται όλο και πιο δυσοίωνοι σχετικά με την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την πανδημία.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ