Πεπτίδια : Τα οφέλη τους στην επιδερμίδα


Τα πεπτίδια είναι αμινοξέα που συνθέτουν ορισμένες πρωτεΐνες που απαιτούνται από το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, το κολλαγόνο αποτελείται από τρεις πολυπεπτιδικές αλυσίδες, οπότε η προσθήκη πεπτιδίων μπορεί να διεγείρει το δέρμα σας για να κάνει κολλαγόνο . Περισσότερο κολλαγόνο μπορεί να οδηγήσει σε πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Το σώμα σας παράγει κολλαγόνο φυσικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου, μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, που μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο τσαλακωμένο και λιγότερο ομοιόμορφο και φωτεινό. Πριν φτάσετε για αυτό το μπουκάλι, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Οφέλη των πεπτιδίων
  • Το μόριο κολλαγόνου είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγάλο για να απορροφηθεί μέσω του δέρματος, γι ‘αυτό και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να τρώνε πλούσιο σε κολλαγόνο ζωμό οστών ή να λαμβάνουν συμπληρώματα κολλαγόνου.
  • Αλλά τα πεπτίδια μπορούν να απορροφηθούν στο δέρμα όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό. Η ενσωμάτωση πεπτιδίων στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος έχει πολλά οφέλη για το δέρμα.

Βελτιωμένο φράγμα δέρματος

  • ο φράγμα δέρματος είναι η γραμμή άμυνας του οργανισμού ενάντια στα βακτήρια, τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση και άλλες τοξίνες. Το φράγμα του δέρματος μπορεί να υποστεί βλάβη από υπερβολική απολέπιση , έκθεση σε καπνό τσιγάρων και άλλη ρύπανση ή ακόμη και κακή ύπνο. Τα πεπτίδια βοηθούν στη δημιουργία ισχυρότερου φραγμού.

Μειωμένες ρυτίδες

  • Το κολλαγόνο μπορεί να χτυπήσει το δέρμα και τα χείλη , και όταν το δέρμα είναι πιο σφριγηλό και πτητικό, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές θα είναι λιγότερο ορατές.

Πιο ελαστικό δέρμα

  • Εκτός από το κολλαγόνο, τα πεπτίδια αποτελούν επίσης ίνες ελαστίνης , επίσης έναν τύπο πρωτεΐνης. Αυτές οι ίνες κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφριγηλό και πιο τατουάζ.

Διευκολύνει τη φλεγμονή

  • Τα πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής , στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου δέρματος, ακόμη και στην εξάλειψη του τόνου του δέρματος.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τα πεπτίδια στην επιδερμίδα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ