Τσίπρας σε Μητσοτακη: Αντί να πείτε συγγνώμη για το AstraZeneca μας λέτε ότι δεν βάλαμε πλάτη


Για αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση έκανε λόγο ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι το κόμμα του έβαλε πλάτη στις κυβερνητικές αποφάσεις στην πανδημία. Την ίδια στιγμή, «στήριξε» τον Παύλο Πολάκη λέγοντας πως δεν ήταν εκείνος στην επιτροπή που πήρε τις αποφάσεις, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό επειδή δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την υπόθεση χορήγησης AstraZeneca σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών.

«Είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη για την διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος. Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ.Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σα να μην έχετε καταλάβει τίποτα» είπε ο κ. Τσιπρας.

Ο ιδιος έκανε λόγο για εποικοδομητική αντιπολίτευση και αντέτεινε πρακτικές αριστερών κομμάτων σε άλλες χώρες. «Δεν καταλάβατε ότι επί ενάμιση χρόνο σε αντίθεση με ότι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η αντιπολίτευση στο σύνολο της ήταν μία εποικοδομητική αντιπολίτευση. Τα δύο βασικά επιχειρήματα στα οποία φαίνεται η εποικοδομητικότητα είναι στο ότι στήριξε και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα πρωτοφανών και σκληρών μέτρων περιορισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Έκανε το ίδιο αντιπολίτευση της δεξιάς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, μιας και αναφέρεστε πολύ συχνά σε αυτή;».

Ο Αλέξης Τσιπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, λέγοντας πως ακόμα και αυτή η τακτική έχει ένα όριο. «Πάλι σήμερα τα ίδια άκουσα. Αντί να ρθείτε εδω και να πείτε μια συγνώμη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους κάτω των 39 ετών, που με δικές σας υποδείξεις, η επιτροπή των επιστημόνων φρόντισε να έχει σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο, ενώ γνωρίζαν ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μελέτες οι οποίες αναδεικνύουν ότι στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες αυτό το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις, κι ενώ το γνωρίζατε ασκήσατε πιέσεις. Αντί να απολογηθείτε γι’ αυτό έρχεστε για άλλη μια φορά και βάζετε κάτι από κάτω από την γλώσσα την ίδια καραμέλα».

Απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού να αποκηρύξει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ο Πολάκης έδωσε την εντολή; Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη και τους είπε «συγγνώμη λάθος» αποσύρεται γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία; Ποιος ήταν αυτός ο οποίος εργαλειοποίησε τους επιστήμονες, εγώ ήμουνα; Εσείς δεν ήσασταν που φλερτάρετε με την υπουργοποίηση του επικεφαλής της επιτροπής για να έχει θέση στα μελλοντικά ψηφοδέλτια της νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Τσιπρας επέμεινε ότι από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει κοινό μέτωπο απέναντι στην πανδημία. «Πόσες φορές από αυτό το βήμα δε ζήτησα την σύγκληση των αρχηγών για να κουβεντιάσουμε το σχεδιασμό για την πανδημία. Την συμφωνία σε έναν υπουργό κοινής αποδοχής για να έχουμε κοινή ευθύνη για την δράση απέναντι στην πανδημία. Πόσες φορές δεν ήμασταν εμείς αυτοί που αναδείξαμε ως πρώτιστο καθήκον και υποχρέωση το συμφέρον της δημόσιας υγείας και την προστασία της ανθρώπινης ζωής κι εσείς είπατε όχι και έρχεστε σήμερα εδώ να μας πείτε ότι δε βάλαμε πλάτη πουθενά».

Τέλος, απαντώντας στο λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού για τον διαχειριστή πολυκατοικίας, είπε: «Ωραίο λογοπαίγνιο για το διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύασα εγώ και δεν θα μπαίνατε διαχειριστής. Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που θα σας έδινε διαμέρισμα…. σε ένα τέτοιο μπαταχτσή, που δεν θα του έδινε ποτέ τα λεφτά πίσω. Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του , οπως εσείς στο κόμμα σας συσσωρευετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο φτάνοντας τα 120 τη δεκαετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας».

Διαβάστε εδώ την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ