Χατζηδάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: Περιμένουμε εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. – Τι δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Με τις 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ψηφίστηκε, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Επί της αρχής καταψήφισε το νομοσχέδιο σύσσωμη η αντιπολίτευση.

«Ο νόμος πλέον, για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ακολουθούμε ευρωπαϊκή πολιτική στα εργασιακά ζητήματα. Είναι ένας νόμος που δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη στην οικονομία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζητήσαμε, οδήγησε στα αποκαλυπτήρια της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μισά άρθρα αυτού του ‘τρισκατάρατου’ νομοσχεδίου, όπως περίπου, το χαρακτήριζε. Ταυτοχρόνως, μέσα σε μια πρωτοφανή πολιτική τρικυμία, καταψήφισε το άρθρο για το 8ωρο. Επαναλαμβάνω, καταψήφισε το άρθρο που κατοχυρώνει το 8ωρο ενώ παράλληλα, ψήφισε ‘παρών’, στις ρυθμίσεις για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων στα delivery και ψήφισε ‘παρών’ στην Οδηγία, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προσυπογράψει, Δηλαδή, την Κοινοτική Οδηγία 1158, σε σχέση με τις ευέλικτες ρυθμίσεις του ωραρίου για συμφιλίωση προσωπικής με την επαγγελματική ζωή», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Περιμένουμε εξηγήσεις γι΄αυτό το ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας και γι΄αυτή την πρωτοφανή πολιτική τρικυμία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ