Ευτυχία: 8 σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να είστε ευτυχισμένοι

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να είστε πιο ευτυχισμένοι: να αλλάξετε τις σκέψεις σας, να αλλάξετε τις συμπεριφορές σας και να αλλάξετε τις περιστάσεις. Η έρευνα πιθανότατα επικεντρώθηκε περισσότερο στην αλλαγή των σκέψεών σας. Τώρα έχει επισημάνει διάφορους τρόπους για να αλλάξετε τις σκέψεις σας ώστε να αυξήσετε την ευτυχία. Έτσι, θα επικεντρωθούμε στις σκέψεις ή στα μοτίβα σκέψης που μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε πιο ευτυχισμένοι.

  1. Αποδέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω

Η αποδοχή συνδέεται με την ευημερία. Μπορείτε να δοκιμάσετε την τεχνική του mindfulness, η οποία περιλαμβάνει την αποδοχή καθώς και την επίγνωση. Όντας πιο δεκτικοί, δεν αφήνουμε τα τυχαία πράγματα που εμφανίζονται στη ζωή να μας επηρεάζουν τόσο πολύ και έτσι είναι ευκολότερο να είμαστε ευτυχισμένοι.

  1. Το αξίζω

Τα συναισθήματά μας για την αυτο-αξία τείνουν να είναι ένας από τους παράγοντες που συνδέονται στενότερα με την ευτυχία. Γι’ αυτό το να εργαστείτε πάνω σε αυτήν τη σκέψη είναι τόσο χρήσιμο για την ευτυχία. Για να καλλιεργήσετε την αυτοεκτίμηση, μπορεί να είναι χρήσιμο να αναπτύξετε αυτο-συμπόνια, αυτοπεποίθηση και αυτο-αγάπη.

  1. Είμαι ευγνώμων για τα πράγματα και τους ανθρώπους που έχω στη ζωή μου

Η ευγνωμοσύνη συνδέεται με κάθε είδους θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης διάθεσης. Έτσι, η αλλαγή των σκέψεών σας για να έχετε μια στάση ευγνωμοσύνης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ευτυχία.

  1. Έχω εντοπίσει τους στόχους μου και εργάζομαι πάνω σε αυτούς

Ο καθορισμός στόχων και η επίτευξή τους μπορεί να μας βοηθήσει να αισθανθούμε μια μεγαλύτερη αίσθηση αυτονομίας. Επιλέγουμε πώς ζούμε τη ζωή μας και αποφασίζουμε πού θέλουμε να πάμε. Αλλά ο καθορισμός στόχων μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να βιώσουμε περισσότερο νόημα στη ζωή, επειδή συνήθως επιδιώκουμε στόχους που μας ενδιαφέρουν. Επομένως, θυμηθείτε να σκεφτείτε τους στόχους που έχετε και λάβετε υπόψη τους τρόπους με τους οποίους εργάζεστε προς αυτούς.

  1. Πιστεύω στον εαυτό μου

Εάν πιστεύουμε στον εαυτό μας και αναμένουμε θετικά αποτελέσματα για εμάς, η θεωρία της προσδοκίας θα υποδηλώνει ότι στην πραγματικότητα είναι πιο πιθανό να πάρουμε ό, τι είναι αυτό που περιμένουμε. Αυτό ισχύει τόσο για τις θετικές όσο και για τις αρνητικές προσδοκίες. Προσέξτε λοιπόν την αρνητικότητα. Οποιαδήποτε αρνητική έκβαση αναμένετε μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

  1. Είμαι ανοιχτός σε οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο μου

Όσο πιο ανοικτοί και ευέλικτοι είμαστε, τόσο λιγότερο αναστατωνόμαστε όταν τα πράγματα δε συμβαδίζουν. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε για τα κακά πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν ή να ανησυχούμε για το μέλλον.

  1. Μπορώ να αλλάξω το πόσο χαρούμενος είμαι

Όχι 100% αλλά τα πράγματα που συμβαίνουν σε εμάς και στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζουν και την ευτυχία μας. Όμως, επειδή τόσο μεγάλο μέρος της ευτυχίας έχει να κάνει με τη μετατόπιση των σκέψεων και των συμπεριφορών μας, έχουμε περισσότερο έλεγχο στην ευτυχία από ό, τι νομίζουμε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι μπορούμε να αλλάξουμε το πόσο ευτυχισμένοι είμαστε. Χρειάζεται μόνο χρόνος, προσπάθεια και αφοσίωση.

  1. Δε θα τα παρατήσω

Μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν υπάρχουν μυστικά περάσματα για να ζούμε τη ζωή που θέλουμε. Χρειάζεται δουλειά. Ευτυχώς, αν ξέρουμε τι να κάνουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι ευκολότερο να συνεχίσουμε και να μην τα παρατάμε. Γι’ αυτό αυτή η σκέψη ευτυχίας είναι τόσο σημαντική. Πρέπει να υπενθυμίζουμε στους δύσκολους καιρούς ότι δε θα τα παρατήσουμε για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις καλές εποχές.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here