Παραλλαγή Δέλτα: Eμβολιασμένος κάτοικος της Χαβάης βρέθηκε θετικός λόγω της μετάλλαξης


Παραλλαγή Δέλτα: Ο διευθυντής υγείας της Χαβάης το χαρακτήρισε «πολύ σπάνια ανακάλυψη». Οι γιατροί προτρέπουν τους εμβολιασμούς COVID καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Delta. Αξιωματούχοι υγείας της Χαβάης δήλωσαν τη Δευτέρα ότι ένας πλήρως εμβολιασμένος κάτοικος που ταξίδεψε στη Νεβάδα τον περασμένο μήνα, ότι από τότε έχει δοκιμαστεί θετικά για την παραλλαγή κορωνοϊού Delta.

Ο κάτοικος, ο οποίος ζει στο Oahu, δοκιμάστηκε αρνητικός για την COVID-19 πριν αναχωρήσει από τη Νεβάδα, αλλά εμφάνισε ήπια συμπτώματα αρκετές ημέρες μετά την επιστροφή του στο σπίτι.

Ο κάτοικος, του οποίου η ηλικία και το φύλο δεν αποκαλύφθηκαν, απομονώθηκε μετά τη δοκιμή θετικών και στενών επαφών και μπήκε σε καραντίνα. Δεν έχει αναφερθεί δευτερεύουσα μετάδοση.

Ο διευθυντής υγείας της πολιτείας το χαρακτήρισε ως υπόθεση «πολύ σπάνιας σημαντικής ανακάλυψης». “Τα εμβόλια όχι μόνο βοηθούν στην προστασία από λοιμώξεις, αλλά προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες”, δήλωσε η δρ. Elizabeth Char.

“Ενώ αυτή είναι μία από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις ανακάλυψης στις οποίες το εμβόλιο δεν απέτρεψε τη μόλυνση, το μολυσμένο άτομο δεν υπέστη σοβαρή ασθένεια”

Δεν ήταν σαφές ποιο εμβόλιο COVID-19 είχε λάβει ο κάτοικος Oahu πριν από τη μόλυνση, αλλά μια πρόσφατη μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι το εμβόλιο Pfizer είναι 96% αποτελεσματικό κατά της νοσηλείας από την παραλλαγή Delta.

Η παραλλαγή Delta, η οποία τώρα αναφέρεται ως παραλλαγή ανησυχίας από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αντιπροσωπεύει περίπου το 6% όλων των περιπτώσεων κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι είναι πιθανό να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος του ρυθμού διάδοσης.

“Τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή του Delta ενδέχεται να εξαπλωθεί πιο γρήγορα από άλλα στελέχη SARS-CoV-2”, ανέφερε ο Edward Desmond, διαχειριστής του τμήματος κρατικών εργαστηρίων της Χαβάης.

“Υπάρχουν αναφορές ότι η παραλλαγή Delta προκαλεί υψηλότερο ποσοστό σοβαρής ασθένειας από την αρχική COVID-19, αλλά δεν έχουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουμε αυτό το συμπέρασμα.”

Ο Char παρακάλεσε ότι “όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι” να εμβολιάζονται για να σταματήσουν τη διάδοση της COVID-19 και των αναδυόμενων παραλλαγών.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ