Βρετανία: Σκέψεις για ταξίδια χωρίς καραντίνα στις «πορτοκαλί» χώρες όπως η Ελλάδα

Μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά την καραντίνα μετά από ταξίδια σε χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα, όπως η Ελλάδα, εξετάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας

Τις σκέψεις της κυβέρνησης της Βρετανίας οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες της χώρας να επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε χώρες που κατατάσσονται στην «πορτοκαλί» λίστα, όπως η Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους μιλούν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την Covid-19.

Οι σκέψεις για αλλαγές, όπως αναφέρει ο Guardian, γίνονται καθώς η κυβέρνηση Τζόσον αναζητεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στα περισσότερα ταξίδια Βρετανών στο εξωτερικό και την προσπάθεια να μπλοκαριστεί η «εισαγωγή» νέων μεταλλάξεων.

To δημοσίευμα του Guardian για τις αλλαγές στα ταξίδια των Βρετανών

Μέχρι σήμερα ελάχιστες χώρες βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα, ώστε όσοι ταξιδεύουν σε αυτές να μην μπαίνουν σε καραντίνα ενώ αντίθετα 50 περιοχές βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα.

Η χαλάρωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα αφορά μόνο όλους όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού ενώ αντίθετα η καραντίνα θα εξακολουθήσει να ισχύει για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τον Telegraph «ανοιχτός» στην ιδέα αυτή εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο εμβολιασμός στους εργαζομένους στα γηροκομεία και τους οίκους ευγηρίας θα είναι υποχρεωτικός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ