Iνδονησία: Εκατοντάδες εμβολιασμένοι γιατροί νόσησαν από κορονοϊό -Ποιό σκεύασμα τους είχε χορηγηθεί


Εκατοντάδες γιατροί και εργαζόμενοι στον κλάδο υγείας της Ινδονησίας νόσησαν από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι είχαν εμβολιαστεί, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την αποτελεσματικότητα ορισμένων εμβολίων την ώρα που εξαπλώνονται οι μεταλλάξεις

Περισσότεροι από 350 γιατροί κόλλησαν κορονοϊό, ενώ είχαν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac.

Οι περισσότεροι γιατροί ήταν ασυμπτωματικοί και απομονώθηκαν στο σπίτι, δήλωσε ο Badai Ismoyo, επικεφαλής του γραφείου υγείας στην επαρχία Kudus της Ιάβας, δεκάδες άλλοι όμως νοσηλεύονται με υψηλό πυρετό και και μειωμένα επίπεδα οξυγόνου.

Σχεδόν όλοι είχαν λάβει το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Sinovac της Κίνας, σύμφωνα με την Ινδονησιακή Ιατρική Ένωση (IDI).

Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει έξαρση της πανδημίας που πιστεύεται ότι οφείλεται στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη «Δέλτα» που έχει ωθήσει τα ποσοστά πληρότητας των κλινών πάνω από 90% στην περιοχή.

Η Ινδονησία είναι μία από τις ασιατικές χώρες που έχουν πληγεί σοβαρότερα από την πανδημία, με περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια κρούσματα και 53.000 θανάτους. Μεγάλο τίμημα πληρώνει και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ινδονησίας, καταγράφοντας 946 θανάτους.

Το Reuters αναφέρει ότι πολλοί βιώνουν πλέον εξάντληση και εφαρμόζουν μια ολοένα και πιο «χαλαρή προσέγγιση» στα πρωτόκολλα υγείας μετά τον εμβολιασμό τους λέει ο Lenny Ekawati, από το LaporCOVID-19.

«Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει πολύ συχνά αυτές τις μέρες, όχι μόνο εντός της κοινότητας αλλά και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης», είπε. «Νομίζουν ότι επειδή εμβολιάζονται είναι ασφαλείς» λέει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ