Καιρός σήμερα: Βροχές και χαλάζι τις επόμενες ώρες – Δείτε σε ποιες περιοχές (ΧΑΡΤΕΣ)


Καιρός σήμερα: Καταιγίδες με χαλάζι στα κεντρικά και βόρεια με άνοδο της θερμοκρασίας

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός και την Πέμπτη 17/06, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Aναλυτικότερα, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στα ηπειρωτικά, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει πρωτίστως για τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται κατά τα τρίωρα 12:00-15:00 και 15:00-18:00 της Πέμπτης 17/06.

Στους ίδιους χάρτες παρουσιάζονται με κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι μαύρες κουκίδες απεικονίζουν χαλάζι με μέγεθος έως 2 εκατοστά, ενώ οι λευκές κουκίδες δείχνουν πού αναμένονται μεγάλες ποσότητες χαλαζιού αυτού του μεγέθους.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 31, στη Θεσσαλία από 19 έως 32, στην Ήπειρο από 14 έως 27, στην Ανατολική Στερεά από 16 έως 33, στη Δυτική Στερεά από 15 έως 29, στην Πελοπόννησο από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 32, στις Κυκλάδες από 16 έως 28, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 27 και στη Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ