Dior: Οι πρώτες φωτογραφίες μέσα από το Καλλιμάρμαρο


Η σχεδιάστρια του οίκου Dior Μαρία Γκραζιά Κιούρι από τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν επιζητεί την αβίαστη απλότητα, τον μινιμαλισμό, το αθλητικό πνεύμα και κλείνει πονηρά το μάτι στο κάλλος

Η Μαρία Γκραζιά Κιούρι, η οποία έχει κάνει το φεμινισμό το βασικό θέμα της θητείας της στο Dior, δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει μια καλύτερη τοποθεσία για τη cruize συλλογή της από την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας η μυθολογία δημιούργησε ένα τάγμα ισχυρών γυναικείων προτύπων, από την θεά Αθηνά έως τη Νεμέση.

Το φόρεμα της «θεάς» είναι για την Ιταλίδα σχεδιάστρια ότι ήταν το σακάκι Bar για τον Κριστιάν Ντιόρ. Βασικό στοιχείο των συλλογών της, ενσωματώνει όχι μόνο τη γυναικεία θεϊκή, αλλά και μια ορισμένη έννοια της ελευθερίας. Άλλωστε είναι η χαλαρότητα και ο αέρας που αναδύει σε συνδυασμό με την αυστηρότητα που επιβλήθηκε από τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Ντιόρ στη δεκαετία του 1950.

Αυτή τη σεζόν, η Κιουρί προωθεί το πέπλο, τη ρόμπα που παραδοσιακά φορούσαν οι γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα, στον 21ο αιώνα συνδυάζοντας κλασικά κομψά φορέματα, εμπνευσμένα από τις Καρυάτιδες στην Ακρόπολη, με αθλητικά αξεσουάρ και φουτουριστικά άνετα παπούτσια.

Για τον Dior, η παρουσίαση της συλλογής στο Καλλιμάρμαρο, δεν αποτελεί ένα κοσμικό γεγονός, αλλά μια ξεχωριστή εκδήλωση όπου τιμάται η Ελλάδα και η άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και στην οποία στόχος είναι οι αισθητικές αξίες και η ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος να ταυτιστούν με τις έννοιες Phos (φως) και Kallos (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ