Περίοδος: Οι παραπάνω ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακο χειροτερεύουν τον πόνο

Δυστυχώς κάθε μήνα οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες ημέρες της περιόδου. Για κάποιες γυναίκες, η περίοδος είναι πιο επώδυνη. Τώρα, νέα έρευνα Ιαπώνων επιστημόνων δείχνει πως ο παραπάνω ύπνος το Σαββατοκύριακο χειροτερεύει τους πόνους της περιόδου.

Ερευνητές από το Φαρμακευτικό Πανεπιστήμιο Meiji στην Ιαπωνία ανέλυσαν 150 γυναίκες ως προς τα μοτίβα του ύπνου και του μηνιαίου κύκλου τους. Ήθελαν να εξετάσουν αν το κοινωνικό τζετ λαγκ μπορούσε να επηρεάσει τα συμπτώματα της περιόδου. Το τζετ λαγκ ταξινομήθηκε ως προς το αν το μεσαίο σημείο ύπνου ήταν μία ώρα αργότερα τις ημέρες που δεν εργάζονταν. Για παράδειγμα, εάν κάποιος κοιμάται από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ. τις καθημερινές, το μεσαίο σημείο είναι στις 3 π.μ. Αν την Κυριακή κοιμάται από τις 12 π.μ. έως τις 10 π.μ., το μεσαίο σημείο είναι στις 5 το πρωί, δίνοντας τζετ λαγκ 2 ωρών.

Η επικεφαλής της έρευνας, Γιόκο Κομάντα και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που κοιμούνται περισσότερο όταν δεν δουλεύουν, μπορεί να έχουν μεγαλύτερους πόνους περιόδου.

Όπως συμπέραναν οι ειδικοί, οι συμμετέχουσες που υπέφεραν από τζετ λαγκ 2 ωρών, πονούσαν και πρήζονταν περισσότερο όταν είχαν περίοδο. Η , είπε ότι οι χειροτέρευαν επίσης οι αλλαγές στη συμπεριφορά. Ακόμα δεν είναι βέβαιοι για το πώς σχετίζεται η αλλαγή στον ύπνο με τα συμπτώματα της περιόδου αλλά θεωρούν ότι μάλλον διακόπτεται το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού, γνωστό και ως κιρκάδιος ρυθμός. Αυτό επηρεάζει τους ορμονικούς κύκλους που ρυθμίζουν την έμμηνο ρύση και τις φλεγμονές. Οι τελευταίες έχουν επίσης συνδεθεί με τους πόνους περιόδου έπειτα από μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here