Κρίστιαν Έρικσεν: Βάζει βηματοδότη μετά την ανακοπή στο γήπεδο – Η κατάσταση της υγείας του


Κρίστιαν Έρικσεν: Τι συμβαίνει με την υγεία του ποδοσφαιριστή; – Τι ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Δανίας

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Κρίστιαν Έρικσεν εξέδωσε πριν λίγη ώρα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο Δανός χαφ αναμένεται να βάλει βηματοδότη, έπειτα από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

«Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσιάζει.

Ο Κρίστιαν αποδέχθηκε αυτή την λύση και όλοι οι γιατροί συμφωνούν σε αυτό. Θα θέλαμε να συνεχίσετε να σέβεστε τις ιδιωτικές στιγμές του Έρικσεν και της οικογένειάς του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Συγκλονίζουν τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοπή

Ο Γερμανός ιατρός της UEFA, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στον Κρίστιαν Έρικσεν, όταν ο Δανός άσος κατέρρευσε στο ματς της Δανίας με τη Φινλανδία για τον Β’ όμιλο του Euro 2020, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του «Funke» και στάθηκε ιδιαίτερα στην απερίγραπτη συγκίνηση που αισθάνθηκε μόλις… ζωντάνεψε ο 29χρονος μέσος.

Όπως περιέγραψε ο Γενς Κλάϊνφλεντ «μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Έρικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή» και πρόσθεσε διηγούμενος εκείνα τα συγκλονιστικά λεπτά:

«Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Δημοσίευμα της Daily Mail

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Έρικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ…, είμαι μόνο 29 ετών».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι ο Έρικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», τόνισε ο Κλάϊνφελντ.

Νέα περίπτωση Ερικσεν; Έρευνα της UEFA για «λιποθυμία» παίκτη στο Euro

Η UEFA άρχισε έρευνα για την περίπτωση του δεξιού μπακ της Εθνικής Γαλλίας, Μπενζαμάν Παβάρ, ο οποίος παρέμεινε στο έδαφος από σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στη Γερμανία και δεν εξήλθε του αγωνιστικού χώρου, αλλά στη συνέχεια σηκώθηκε και συνέχισε να παίζει.

Το αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien» και υπενθυμίζει ότι ο παίκτης μετά το παιχνίδι αποκάλυψε, στα μικρόφωνα του τηλεοπτικού σταθμού BeInsport, ότι «λιποθύμησα για περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα».

Η UEFA, με παρότρυνση από την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών (FifPro), σκοπεύει να κατανοήσει εάν δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο σχετικά με τις περιπτώσεις διάσεισης, το οποίο έχει καταστεί υποχρεωτικό και επιτρέπει ακόμη και μια επιπλέον αλλαγή, εκτός από τις πέντε που επιτρέπονται από τον κανονισμό.

Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής Γαλλίας, Ραφαέλ Βαράν, ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή «σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ