Μητσοτάκης: Πρώτη μέρα μιας νέας εποχής – Φον ντερ Λάιεν: Πιο ανθεκτική η Ελλάδα με τις επενδύσεις

Μαζί γράφουμε ιστορία το μήνυμα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την έγκριση του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την ανάκαμψη μετά την πανδημία

Στην Ελλάδα, την ανάκαμψη μετά την πανδημία και τις επενδύσεις που φέρνει το σχέδιο Ελλάδα 2.0 αναφέρθηκαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην συμβολική εκδήλωση που διοργανώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Αρχαία Αγορά.

Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες από την κατανομή κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή που είχε η ίδια στη συγκρότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι ευρωπαϊκοί πόροι θα κατευθυνθούν σε κάθε γωνιά της χώρας και μέσα στο 2021 το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ.

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη και την Ελλάδα η ουσιαστική αφετηρία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι τα συνολικά κεφάλαια που μπορούν να κινητοποιηθούν αγγίζουν τα 100 δις. ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν 200.000 νέες θέσεις εργασίας και πρόσθετη ανάπτυξη 7%, υπογράμμισε, περιγράφοντας τους τομείς στους οποίους κατευθύνονται τα κονδύλια με βάση το εθνικό σχέδιο.

Παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έκανε λόγο για σημαντικά από την Ελλάδα για την ανάκαμψη της Ελλάδας και ανακοίνωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως στο ελληνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Όπως είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν το σχέδιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες και θα οδηγήσει σε σημαντική ανάκαμψη την ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσει βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι οι επενδύσεις θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανθεκτική κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία μετά το σχέδιο Μάρσαλ.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ