Μποτσουάνα: Ανακαλύφθηκε το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, μία «πέτρα» 1098 καρατίων

Το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Μποτσουάνα και χαιρετίστηκε ως μία «σπάνια και εξαιρετική πέτρα» που φέρνει ελπίδα σε μία χώρα που αγωνίζεται.

Η εταιρεία διαμαντιών Debswana ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στην Μποτσουάνα ένα διαμάντι 1.098 καρατίων. Το χαρακτήρισε δε, ως το τρίτο μεγαλύτερο του είδους στον κόσμο.

Η εταιρεία έδειξε το διαμάντι, που βρέθηκε την 1η Ιουνίου, στον πρόεδρο της χώρας, Mokgweetsi Masisi, στην πρωτεύουσα Γκαμπορόνε.

«Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα πολύτιμου λίθου στον κόσμο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Debswana, Lynette Armstrong.

Εκτίμηση του δυνητικού κόστους της πολύτιμης πέτρας δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει, το 2017 όμως, το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ, πωλήθηκε στα 53 εκατομμύρια δολάρια.

Η «σπάνια και εξαιρετική πέτρα σημαίνει πάρα πολλά για την Μποτσουάνα», είπε. «Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται».

Είναι επίσης η μεγαλύτερη πέτρα σε ποιότητα πολύτιμων λίθων, που έχει ανακαλυφθεί στην ιστορία της εταιρείας, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της κυβέρνησης και του παγκόσμιου κολοσσού διαμαντιών De Beers.

Το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου είναι το Cullinan των 3.106 καρατίων, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική το 1905.

Το δεύτερο μεγαλύτερο είναι το Lesedi La Rona με 1.109 καράτια, που ανακαλύφθηκε στο Karowe στη βορειοανατολική Μποτσουάνα το 2015. Η Μποτσουάνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός διαμαντιών στην Αφρική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ