Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» τα πρόστιμα έως το τέλος του 2022


Διάστημα 18 μηνών έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες που δε δήλωσαν τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο, στις περιοχές που προχωράει η διαδικασία, αφού μέχρι το τέλος του 2022 «παγώνει» η οποιαδήποτε καταβολή προστίμου.

Η διάταξη για το «πάγωμα» των προστίμων έως το τέλος του 2022 ψηφίστηκε χθες από την Βουλή είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Γεώργιος Στύλιος.

Η διάταξη αφορά όλους όσοι δεν είχαν πάει να κάνουν τη δήλωσή τους έγκαιρα στην Κτηματογράφηση και με βάση τον ισχύοντα νόμο από τον Ιούνιο του 2021 είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα.

«Επειδή βρισκόμασταν σε συνθήκες πανδημίας με κλειστά τα Υποθηκοφυλακεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου, πολλοί πολίτες δεν κατάφεραν να κάνουν τις δηλώσεις τους. Όλοι οι πολίτες πλέον μπορούν να πάνε στην Κτηματογράφηση και να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση», διευκρίνισε ο κ. Στύλιος.

Εκτός από το πάγωμα των προστίμων, η τροπολογία εισάγει – και – ρυθμίσεις για την επίσπευση της κτηματογράφησης και του ανοίγματος των νέων Κτηματολογικών Γραφείων. Ειδικότερα, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αντιμετωπίζουν, κατά κύριο λόγο, τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης των Κτηματολογικών Γραφείων και Υποκαταστημάτων που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ