Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Τα εμβόλια COVID-19 Pfizer και Moderna COVID-19 δεν μειώνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων


Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι: Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο The Journal of the American Medical Association. Άνδρες που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή Moderna COVID-19 δεν είδαν πτώση στον αριθμό ή την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι μελέτησαν την ποιότητα σπέρματος 45 υγιών εθελοντών πριν από τον πρώτο τους εμβόλιο και 70 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση τους και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξαν “σημαντικές μειώσεις σε οποιαδήποτε παράμετρο σπέρματος” μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου mRNA. “Επειδή τα εμβόλια περιέχουν mRNA και όχι τον ζωντανό ιό, είναι απίθανο το εμβόλιο να επηρεάσει τις παραμέτρους του σπέρματος”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, Dr. Ranjith Ramasamy, διευθυντής της ανδρικής αναπαραγωγικής ιατρικής και χειρουργικής στο Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι.

Τα ευρήματα, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη στο The Journal of the American Medical Association, θα πρέπει να καταπραΰνουν τους φόβους των ανδρών που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν για πρόωρες αναφορές ζητημάτων γονιμότητας, ανέφεραν οι γιατροί.

“Έχουμε τώρα στοιχεία που θα πρέπει να σας διαβεβαιώσουν ότι ο κίνδυνος ανοσοποίησης που θέτει σε κίνδυνο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας είναι εξαιρετικά χαμηλός”, δήλωσε στο CNN ο Δρ David Cohen, συν-ιατρικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στο Σικάγο.

Ο Cohen δεν συμμετείχε στην τελευταία μελέτη JAMA, αλλά συνέγραψε μια ιατρική έκθεση του Απριλίου που έδειξε ότι η COVID-19 δεν μεταδίδεται σεξουαλικά.

Ο συγγραφέας της μελέτης παραδέχτηκε ότι τα ευρήματά της ενδέχεται να περιορίζονται από το μικρό μέγεθος δείγματος νεαρών υγιών ανδρών που έχουν υποβληθεί σε προσυμπτωματικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι η ανάλυση σπέρματος “είναι μια ατελής πρόβλεψη του δυναμικού γονιμότητας.”

Οι εθελοντές ήταν μεταξύ 18 και 50 ετών με διάμεση ηλικία 28 ετών. Δεν είχαν προϋπάρχοντα προβλήματα γονιμότητας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ