Oλυμπιακοι Αγώνες 2020: To πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε αθλητή που έφτασε στο Τόκυο


Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα  κατά την άφιξη της αποστολής της χώρας στην Ιαπωνία. Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε μια ομάδα από το εξωτερικό, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ουγκάντα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, κατά την άφιξη της αποστολής στην Ιαπωνία το Σάββατο και είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώθηκε κρούσμα της Covid-19 σε μια ομάδα από το εξωτερικό, ανέφερε το NHK.

Εννέα αθλητές και προπονητές έφτασαν στο αεροδρόμιο Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο, και ένας από αυτούς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια εξέτασης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Το άτομο αυτό μπήκε σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιποι ταξίδεψαν στην πόλη υποδοχής (Οζάκα), όπου θα κάνουν προετοιμασία, ανέφερε το NHK.

Όλα τα μέλη της ομάδας της Ουγκάντα είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και είχαν εξεταστεί δίνοντας αρνητικό αποτέλεσμα 72 ώρες πριν αναχωρήσουν για την Ιαπωνία, σύμφωνα με την αναφορά.

Η ομάδα της Ουγκάντα είναι η δεύτερη ομάδα ξένων αθλητών που έφτασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την άφιξη της αυστραλιανής γυναικείας ομάδας σόφτμπολ την 1η Ιουνίου.

Η οργανωτική επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί σε ξένους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τους Αγώνες από κοντά.

Μέχρι στιγμής, μόνο το 16% των πολιτών στην Ιαπωνία έχουν κάνει μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Reuters.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ