Σεξουαλική ζωή : Πως καθορίζεται μετά την διάγνωση

Το σεξ είναι ασφαλές για τους περισσότερους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με μια επιστημονική δήλωση του 2012 που δημοσιεύθηκε από την American Heart Association. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ξεχάσετε εντελώς τη λήψη προφυλάξεων.

Οι ασθενείς με καρδιακές παθήσεις πρέπει να μιλάνε ανοιχτά στους γιατρούς τους

  • Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτό το θέμα για γυναίκες όλων των ηλικιών, τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι να διασφαλιστεί ότι τα αντισυλληπτικά σας είναι ασφαλή στη χρήση σε συνδυασμό με τα φάρμακα για την καρδιά σας και εάν η εγκυμοσύνη ενέχει κίνδυνο για την υγεία σας. Και όπως δήλωσε ο Glenn N. Levine, MD, καθηγητής ιατρικής στο Baylor College of Medicine στο Χιούστον του Τέξας, το ατυχές ζήτημα που παραμένει είναι να κάνει τους ασθενείς με καρδιακές παθήσεις να αισθάνονται αρκετά άνετα για να μιλήσουν ανοιχτά με τους γιατρούς τους για αυτούς.
  •  Η επαναφορά της σεξουαλικής σας ζωής είναι μια σημαντική πτυχή του δρόμου προς την ανάκαμψη. Το να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου – και αυτό περιλαμβάνει την απόλαυση της απόλαυσης και της ικανοποίησης που έρχονται με μια υγιή σεξουαλική ζωή – είναι το κλειδί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σου. Αν λοιπόν ντρέπεστε να κάνετε αυτές τις συζητήσεις, τώρα είναι η ώρα να αναιρέσετε τη συστολή και να μιλήσετε ανοιχτά με το γιατρό σας. Έχει περάσει από ιατρική σχολή και έχει δει και ακούσει τα πάντα. Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουμε.

Μιλήστε για τις ανησυχίες σας

  • Εάν είστε πεπεισμένοι ότι οι αλλαγές στη σεξουαλική ορμή ή τη λειτουργία σας σχετίζονται με τα καρδιακά σας φάρμακα,  μην σταματήσετε να τα παίρνετε. Η υγεία της καρδιάς σας πρέπει να έρθει πρώτη, και χωρίς αυτές θα θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας. Μια συνομιλία θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τυχόν σύγχυση σχετικά με το τι είναι ασφαλές και τι όχι. Και αυτός ή αυτή θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρει την καλύτερη λύση για τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τα φάρμακά σας.

Ακολουθεί βίντεο για καλή σεξουαλική υγεία

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ