Βέλγιο: Βρέθηκε νεκρός ο αντιεμβολιαστής στρατιώτης που είχε κρυφτεί στα δάση με βαρύ οπλισμό


Η βελγική αστυνομία βρήκε την Κυριακή το πτώμα ενός στρατιώτη που είχε εξαφανιστεί πριν από ένα μήνα, παίρνοντας μαζί του βαρύ οπλισμό, αφού απείλησε έναν ιολόγο και την οικογένειά του, ανέφερε η εισαγγελία του Βελγίου.

«Το αίτιο θανάτου αποδίδεται πιθανότατα, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα σε αυτοκτονία με πυροβόλο όπλο, μα αυτό το αίτιο θα πρέπει να διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια μελλοντικής έρευνας» ανακοινώθηκε σχετικά.

Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον Γιούργκεν Κόνινγκς, 46 ετών, όταν αυτός έφυγε από το σπίτι του, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, στις 17 Μαΐου, παίρνοντας μαζί του όπλα τα οποία περιελάμβαναν αντιαρματικές ρουκέτες. Ο Κόνινγκς είχε απειλήσει τον ιολόγο Μαρκ βαν Ρανστ επειδή υποστήριζε τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Ο βαν Ρανστ και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το πτώμα του Κόνινγκς βρέθηκε στα δάση του Ντίλσερμπος, στο ανατολικό Βέλγιο, από τον δήμαρχο μιας πόλης που αντιλήφθηκε τη μυρωδιά ενώ έκανε ποδήλατο και ενημέρωσε την αστυνομία.

Οι βελγικές αρχές είπαν ότι ο Κόνινγκς ήταν σε λίστα πιθανών τρομοκρατών της υπηρεσίας OCAM, που αξιολογεί την τρομοκρατική απειλή στο Βέλγιο, λόγω των ακροδεξιών του τάσεων.

Ο Κόνινγκς είχε πάρει από το στρατόπεδό του ένα αντιαρματικό, ένα πολυβόλο και πολλές χειροβομβίδες. Άφησε πίσω του μηνύματα προς τη σύζυγό του και την αστυνομία για τα δολοφονικά σχέδιά του, υποδεικνύοντας τον βαν Ρανστ, τον γνωστότερο ιολόγο της χώρας, ως στόχο.

Μιλώντας στη De Morgen, ο ιολόγος έκανε λόγο για αίσθηση ανακούφισης, ειδικά για τον 12χρονο γιο του. Όπως είχε πει στο BBC, «η απειλή ήταν πολύ πραγματική».

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ