Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Πορτογαλία – Επιταχύνονται οι εμβολιασμοί


Λίγο πάνω από το 25% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της covid-19 στην Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Καθώς η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι αρχές στην Πορτογαλία αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο την ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων και λένε ότι θα επιταχύνουν τους εμβολιασμούς και θα αυξήσου τα τεστ.

Λίγο πάνω από το 25% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της covid-19 στην Πορτογαλία, μια χώρα με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι περισσότεροι από εκείνους που έχουν πλήρως εμβολιαστεί είναι πιο ηλικιωμένοι ή πιο ευπαθείς, όμως μια πρόσφατη αύξηση στα κρούσματα γύρω από την περιοχή της Λισαβόνας οδήγησε τις αρχές να επιταχύνουν την εμβολιαστική εκστρατεία, ιδίως μεταξύ των μικρότερων ηλικιών.

Οι ηλικίες 35-39 ετών μπορούν να αρχίζουν να κλείνουν το εμβολιαστικό ραντεβού τους σήμερα. Τον επόμενο μήνα, τα άτομα ηλικίας 25-29 ετών θα μπορούν επίσης να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους. Η Λισαβόνα ανοίγει ένα νέο εμβολιαστικό κέντρο για να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Την ίδια ώρα, το γραφείο του δημάρχου της Λισαβόνας γνωστοποίησε, σε μια ανακοίνωση σήμερα, ότι όλοι οι άνθρωποι, κάτοικοι και μη, θα μπορούν από τώρα να κάνουν απεριόριστα τεστ κορονοϊού δωρεάν στα φαρμακεία της πόλης και σε κινητές μονάδες.

Η Αρχή Διαχείρισης Υγείας της Πορτογαλίας (SPGS) προέτρεψε τους κυβερνώντες να ανοίξουν τον εμβολιασμό για όλες τις ηλικιακές ομάδες όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς οι νεότεροι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης αυτή τη στιγμή.

Για τη Λισαβόνα, η SPGS επισήμανε πως χρειάζονται επειγόντως νέα μέτρα.

«Ο έλεγχος της μητροπολιτικής περιοχής της Λισαβόνας πρέπει να είναι αυστηρότερος και πιο παρατεταμένος, στην προσπάθεια να αποφύγουμε την εξάπλωση του ιού όσο το δυνατόν περισσότερο», τονίζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ