Πελώνη: Προς αυστηροποίηση οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα όπως αυτό στα Γλυκά Νερά

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για ειδεχθή εγκλήματα μετέφερε η Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή την δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Η κατεύθυνση στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην οποία έχει ανατεθεί το έργο της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα είναι για αυστηροποίηση του πλαισίου σε ειδεχθή εγκλήματα απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τη συζήτηση περί άρσης της υποχρέωσης της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί εντός της εβδομάδας από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.

Όσον αφορά τα προνόμια για τους εμβολιασμένους η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι «τέτοιου τύπου διευκολύνσεις τίθενται ήδη σε εφαρμογή σταδιακά ξεκινώντας με την άρση υποχρέωσης χρήσης μάσκας στα γυμναστήρια από τους εμβολιασμένους και την έναρξη των πανηγυριών με προϋπόθεση το ποσοστό εμβολιασμού».

«Είναι μια συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει και θα ανοίξει περισσότερο και όταν υπάρχουν περισσότερα προς ανακοίνωση θα γίνουν ανακοινώσεις» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη.

Όσον αφορά τις προκλητικές αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ με αφορμή τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας των Σκοπίων στο Euro2020 η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής».

«Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό του ποδοσφαίρου» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται και αξιολογείται ο χρόνος κύρωσης για τα πρωτοκόλλα συνεργασίας» καθώς και ότι «η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο της ενταξιακής προοπτικής της χώρας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ