Σώμα Καλοκαίρι: Το κατάλληλο mindset για το σώμα μας είναι πιο σημαντικό από το να χάσουμε κιλά


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα η απάντηση στο να αισθανόμαστε καλύτερα. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι μέθοδοι ταχείας απώλειας βάρους μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, όπως την ανάκτηση βάρους, την διαταραχή του μεταβολισμού και την ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών.

Έτσι, εάν είστε σε ένα υγιές εύρος βάρους, αυτό το καλοκαίρι αντικαταστείστε τυχόν σκέψεις για απώλεια κιλών με μια άλλη περισσότερη βιώσιμη λύση: θετική σκέψη! Δείτε παρακάτω πώς θα την καλλιεργήσετε:

  • Μάθετε την αυτοσυμπόνια

Υπάρχει μια αρχή που ονομάζεται αυτο-συμπόνια. Η αυτο-συμπόνια χαρακτηρίζεται από την έκφραση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για τον εαυτό σας πέρα ​​από την εμφάνισή σας. Ένας τρόπος για να εξασκηθείτε στην αυτο-συμπόνια είναι να μιλήσετε στον εαυτό σας με τον τρόπο που ένας καλός φίλος θα σας μιλούσε. Μπορεί να μην είναι εύκολο στην αρχή, αλλά να είστε σίγουροι/ες πως πρόκειται για μια δεξιότητα που μαθαίνεται με την πάροδο του χρόνου.

  • Εστιάστε σε μικρές αλλαγές

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι η γρήγορη απώλεια βάρους συνήθως δεν είναι βιώσιμη. Αντ ‘αυτού, τα άτομα που επιλέγουν αργή και σταδιακή απώλεια βάρους έχουν λιγότερες πιθανότητες να τα ανακτήσουν μακροπρόθεσμα. Κάντε μικρές αλλάγες που σέβονται τους προσωπικούς σας ρυθμούς και ανάγκες. Μια βόλτα μετά το δείπνο, ή η ενασχόληση με ένα καινούριο χόμπυ μπορεί να είναι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές προς αυτήν την κατεύθυνση.

  • Κάντε μια αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η παρατήρηση των σχολίων που αφορούσαν φωτογραφίες που σχετίζονται με την εμφάνιση οδήγησε σε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια με το σώμα, ακόμη και όταν τα σχόλια ήταν θετικά. Αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με την αίσθηση της επιτήρησης του σώματος και της εμφάνισής του.

Δοκιμάστε να περιορίσετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα όσα προάγουν όχι και τόσο υγιεινά πηγή προτύπα σώματος και αποκτήσετε την πνευματική ελευθερία για να κάνετε τις αλλαγές που είναι κατάλληλες και υγιεινές για εσάς προσωπικά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ