Καιρός: Θα «ψηθεί» η χώρα – Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας τις επόμενες μέρες


Από σήμερα και για αρκετές μέρες ο υδράργυρος θα ανέβει σε πολύ ψηλά επίπεδα – Σε ποιες περιοχές θα φτάσει έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί την Τετάρτη 23/06 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με αποτέλεσμα να αναμένονται θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού, κατά την Τετάρτη 23/06 αναμένονται:

Σποραδικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.
Εξασθενημένοι άνεμοι με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο συνδυασμός των εξασθενημένων ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα κυριότερα εκ των οποίων παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ