Γλυκά Νερά – Δολοφονία Καρολάιν: «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ο πιο επώδυνος»


Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς μίλησε για τις τελευταίες στιγμές της 20χρονης Καρολάιν, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Για τον επώδυνο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 20χρονη Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, μίλησε ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μαντάς περιέγραψε με δραματικό τρόπο τις τελευταίες στιγμές που έζησε η 20χρονη μητέρα στα χέρια του καθ’ομολογίαν δολοφόνου της.

«Τα τρία έως πέντε λεπτά, στην περίπτωση που πνιγμού (ασφυκτικός θάνατος) που μας δίνει η επιστήμη της ιατροδικαστικής, πράγματι στα εγκληματολογικά εγχειρίδια φαίνεται ως ο πιο επώδυνος θάνατος. Αυτό είναι πραγματικά αυτό που σοκάρει».

Αναφερόμενος στην υπερασπιστική γραμμή του κατηγορουμένου, ο κ. Μαντάς είπε:

«Η κατηγορία που έχει απαγγελθεί είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρακτικά αυτή οδηγεί σε μια ποινή ισόβιας κάθειρξης. Δυνατότητα να απομακρυνθεί κάποιος από αυτή την ποινή δεν υπάρχει. Μπορεί να προβάλει στο δικαστήριο ότι τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά ή σε κατάσταση βρασμού ψυχικής οργής. Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την αυτή την υπερασπιστική θέση, αναμφίβολα οδηγεί σε μια τελείως ποινική μεταχείριση και η ποινή δεν μπορεί να υπερβεί την κάθειρξη των 15 ετών. Από εκεί και μετά, με ευεργετικά μέτρα και με εξαιρετική διαγωγή στη φυλακή κάποιος μπορεί να αποφυλακιστεί στα έξι έως εφτά χρόνια».

Ακόμη, ο κ. Μαντάς δήλωσε πως θεωρεί επιβεβλημένη την πραγματογνωμοσύνη συνολικά στο εσωτερικό του σπιτιού.

Σχετικά με τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας από τον καθ’ ομολογία δράστη, ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι για την περίπτωση της ζωοκτονίας, η οποία είναι το δεύτερο κακούργημα προβλέπεται κάθειρξη πέντε έως 10 χρόνια.

Επιχειρώντας να κάνει μια πρόβλεψη για την ποινή που αναμένεται να εκτίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο κ. Μάντας ότι συνδυαστικά αναμένεται να εκτίσει συνολικά είκοσι χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ