Μονή Πετράκη: Σοκ στο Πανελλήνιο – Επίθεση με βιτριόλι εναντίον Μητροπολιτών


Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν μεταφερθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνοδικό δικαστήριο στο οποίο συμμετείχαν έξι Μητροπολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες εγκαλούμενος ιερέας ή κάποιος υποστηρικτής του, επιτέθηκε με βιτριόλι στους αρχιερείς.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο αλλά και η Εκκλησία, από το πρωτόγνωρο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στη Μονή Πετράκη και από το οποίο τραυματίστηκαν συνολικά 10 άτομα.

Συγκεκριμένα, επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν, επτά Μητροπολίτες, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο και το Γεννηματάς, ενώ στη συνέχεια οι δύο εξ’ αυτών, οι οποίοι είναι σοβαρά τραυματίες – ο Μητροπολίτης Άρτης και ένας ακόμη ιερέας – μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, το οποίο εφημερεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίθεση κρύβεται ένας ιερέας 37 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν ο ιερέας, που καθαιρέθηκε και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας μπήκε μέσα με ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι επτά Μητροπολίτες, που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν οι εξής:

  • Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού,
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας,
  • Μητροπολίτης Άρτης,
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας,
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου,
  • Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης

Οι δυο έχουν σοβαρά εγκαύματα και θα υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι οι σοβαρά τραυματίες έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας αστυνομικός και δύο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων είναι ο δικηγόρος του ιερέα.

Ο δράστης είναι ιερέας από την Μητρόπολη Βέροιας, ο οποίος βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών.

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πράξη εκδίκησης και απελπισίας η επίθεση κατά των Μητροπολιτών»
Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την επίθεση κατά 7 Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη από άλλο ιερέα, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πράξη εκδικητικότητας.

«Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του. Στην απελπισία του και στην εκδικητικότητα του είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά ιερείς έχουν πάθει εγκαύματα, αλλά μικρότερα άλλα μεγαλύτερα και πιστεύω με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και του υπουργού μας θα πάει καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρά φαινόμενα αυτά και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και προλάβαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά με τη φροντίδα των γιατρών μας θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται ηρεμία από όλους η κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιερώνυμος.

Κικίλιας: «Τραγικό γεγονός η επίθεση στη Μονή Πετράκη»
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των επτά Μητροπολιτών οι οποίοι τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με βιτριόλι από άλλο ιερέα.

Έχοντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πλευρό του στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επίθεση, υπογραμμίζοντας πως το ΕΣΥ βρέθηκε κοντά στους 7 τραυματισμένους Μητροπολίτες άμεσα.

«Καταρχάς θα ήθελα να πω ότι πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή. Επτά μητροπολίτες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Λαϊκό και έλαβαν τις πρώτες βοήθειες. Ανάλογα με την πορεία τη υγείας τους θα μεταφερθούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική του νοσοκομείου Γεννηματάς. Είναι προφανές πως είναι ένα τραγικό συμβάν. Έχει δυο εκφάνσεις το ζήτημα. Η μια απασχολεί το Υπουργείο Προστασία του πολίτη και η άλλη το υπουργείο Υγείας. Είναι ένα τραγικό γεγονός. Εμείς είχαμε χρέος να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στους αρχιερείς μας και το πράξαμε από την πρώτη στιγμή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ