Μητροπολίτης Άρτας: Ο ιερομόναχος πετούσε το βιτριόλι με ημικυκλικές κινήσεις, ήταν προετοιμασμένος


Την επίθεση με το βιτριόλι από τον ιερομόναχο στη Μονή Πετράκη περιέγραψε ο Μητροπολίτης Άρτας, ο ένας από τους επτά ιεράρχες που τραυματίστηκε

Καρέ-καρέ περιέγραψε ο Μητροπολίτης Άρτας, ο ένας από τους επτά ιεράρχες που τραυματίστηκε, την επίθεση με βιτριόλι από τον ιερομόναχο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης.

Αρχικά ο κ. Καλλίνικος εξήγησε ότι έχει εγκαύματα στο πρόσωπό του «που δεν είναι σοβαρά» και γι’ αυτό οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Μιλώντας για τον ιερομόναχο και το πώς κινήθηκε ο Μητροπολίτης Άρτας περιέγραψε ότι «ήταν αρκετά εύστοχος καθώς ό,τι έκανε το έκανε με μια φιάλη και από απόσταση».

«Θέλει εξάσκηση για να το κάνεις αυτό» σχολίασε ο κ. Καλλίνικος εξηγώντας πως όλα συνέβησαν όταν στον κατηγορούμενο ιερομόναχο ανακοινώθηκε ότι δεν έγινε δεκτή η έφεσή του κατά της καθαίρεσης επειδή ήταν εκπρόθεσμη.

«Τότε αυτός άρχισε να κάνει κινήσεις ημικυκλικές ρίχνοντας από εδώ και από εκεί. Η φιάλη ήταν γυάλινη και τουλάχιστον δύο λίτρων την οποία ο ιερομόναχος κρατούσε με τα δύο του χέρια» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Άρτας.

Όπως είπε ο 37χρονος δράστης έκρυβε τη φιάλη σε μια τσάντα «και όταν του ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα έκανε μια κίνηση και την έβγαλε από εκεί».

«Είχε κάνει προεργασία αφού καταλαβαίνετε ότι τα υγρά αυτά δεν τα πουλάνε εύκολα» επανέλαβε ο κ. Καλλίνικος.

Όπως εξομολογήθηκε «όταν ο 37χρονος έβγαλε τη φιάλη η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήθελε να μας προσβάλει, να μας ρίξει αγιασμό γιατί θεωρούσε ότι η απόφασή μας δεν ήταν αγιασμένη. Δεν περίμενα ότι θα ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο»

«Κατάλαβα ότι ήταν καυστικό υγρό από το τσούξιμο στα μάτια και επειδή πρόλαβα και είδα το ράσο του γραμματέα του συνοδικού δικαστηρίου που είχε γίνει κόκκινο» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άρτας.

Όπως είπε στο MEGA στο κέντρο του συνοδικού δικαστηρίου ήταν ο προεδρεύων ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης ενώ ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, ο οποίος έχει τραυματιστσεί σοβαρά, «ήταν δίπλα μου καθώς καθόμασταν στη δεξιά άκρη».

«Με φύλαξε ο Θεός εμένα προσωπικά. Είχα ένα εικονάκι του Αγίου Λουκά στην τσέπη μου και ένα μπουκαλάκι με αγιασμό και αυτά βοήθησαν πολύ για να μην έχω μη επανορθώσιμη βλάβη» κατέληξε ο κ. Καλλίνικος στην περιγραφή του για την επίθεση με βιτριόλι από τον ιερομόναχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ