Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: «Θα μιλήσω με πράξεις» έγραφε τον Απρίλιο ο ιερομόναχος


Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος είχε απειλήσει από τον Απρίλιο – Δείτε τις αναρτήσεις του στο Facebook

Αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την επίθεση με βιτριόλι με στόχο τους Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φαίνεται ότι ήταν ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμβος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία ο 37χρονος είχε κάνει αναρτήσεις στο Facebook από τον περασμένο Απρίλιο γράφοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις» και ότι «θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία».

Συγκεκριμένα στις 14 Απριλίο ο ιερομόναχος έγραφε:

Εμείς οι Σερραίοι όταν δίνουμε τον λόγο μας τον κρατάμε. Κάτω από τα φουστάνια που λέτε κάποιοι φοράμε παντελόνια, ας βγει η απόφαση τότε δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις. Πάντοτε ήμουν πάπλωμα για όλους ήρθε όμως η ώρα να μιλήσω γιατί δεν γνωρίζεται τι γίνεται στην εκκλησία από τον Πρώτο έως τον τελευταίο και εγώ θα μιλήσω με αποδείξεις. Και τότε θα δείτε θα τρανταχτεί όλη η εκκλησία

Δείτε τις αναρτήσεις του ιερομόναχου

Οι επίμαχες αναρτήσεις του ιερομόναχου που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στην Μονή Πετράκη

Ιερέας που μίλησε με τον ιερομόναχο δύο ώρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσής του ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου είπε στην εφημερίδα ότι «ακουγόταν απελπισμένος. Όμως ήρεμος. Δεν φαινόταν να έχει κάτι κακό στο μυαλό του. Όμως ήταν ασταθής. Προ ημερών με πήρε πάλι τηλέφωνο και μου ζητούσε χρήματα. Έλεγε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και βαριά κατάθλιψη».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του το πρωί της Πέμπτης, ο 37χρονος ιερομόναχος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα.

Ο Α. Θεοδωρόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον ιερομόναχο ότι «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».

Ο δικηγόρος υποστήριξε, δε, ότι διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αφού εξέφρασε την προσωπική του συγγνώμη για το περιστατικό πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ιερομόναχος παρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον που του είπε ότι το συγκεκριμένο δεν θα προκαλέσει βλάβη.

«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ