Ασκήσεις Kegel: Η τεχνική των ασκήσεων Kegel για άνδρες και πώς να τις κάνετε [vid]


Εάν πιστεύετε ότι οι ασκήσεις Kegel είναι μόνο για γυναίκες, κάνετε λάθος. Οι ασκήσεις Kegel για άνδρες μπορούν να ενισχύσουν τους μύες του πυελικού εδάφους, οι οποίοι στηρίζουν την ουροδόχο κύστη και το έντερο και επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία. Οι ασκήσεις Kegel για άνδρες μπορούν να γίνουν σχεδόν οποιαδήποτε στιγμή. Πριν ωστόσο ξεκινήσετε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην εξάσκηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

Ποια είναι τα οφέλη των ασκήσεων Kegel για τους άνδρες

Πολλοί παράγοντες μπορούν να αποδυναμώσουν τους μύες του πυελικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργικής αφαίρεσης του προστάτη και καταστάσεων όπως ο διαβήτης και η υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη.

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τις ασκήσεις Kegel εάν εχετε ακράτεια ούρων.

Πώς να κάνετε τις ασκήσεις Kegel για άνδρες

  • Για να ξεκινήσετε, βρείτε αρχικά τους σωστούς μύες. Για να αναγνωρίσετε τους μύες του πυελικού εδάφους, σταματήστε τη διαδικασία ούρησης στη μέση. Μόλις εντοπίσετε τους μύες του πυελικού εδάφους, μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σε οποιαδήποτε θέση, αν και μπορεί να είναι ευκολότερο να τις κάνετε όντες ξαπλωμένοι στην αρχή.
  • Τελειοποιήστε την τεχνική σας. Σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους, κρατήστε τη συστολή για τρία δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε για τρία δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε το μερικές φορές στη σειρά. Όταν οι μύες σας γίνουν πιο δυνατοί, δοκιμάστε να κάνετε τις ασκήσεις Kegel ενώ κάθεστε, στέκεστε ή περπατάτε.
  • Διατηρήστε την εστίασή σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, εστιάστε στη σύσφιξη μόνο των μυών του πυελικού εδάφους. Προσέξτε να μην λυγίζετε τους μύες στην κοιλιά, τους μηρούς ή τους γλουτούς σας.
  • Μην κρατάτε την αναπνοή σας. Αντ ‘αυτού, αναπνέετε ελεύθερα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
  • Επαναλάβατε 3 φορές την ημέρα. Στόχος σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία σετ των 10 επαναλήψεων καθημερινά.

 

Ακολουθεί βίντεο με ασκήσεις Kegel ανδρών για αρχάριους:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ